Over de Wmo

Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is om u zo lang mogelijk te ondersteunen in uw zelfstandigheid. Kunnen familie, vrienden, kennissen of welzijnsorganisaties u daarbij niet (voldoende) helpen?

Dan kunt u hulp aanvragen bij het sociaal loket via:

Voorwaarden

  • We kijken altijd wat u zelf nog kunt en hoe uw familie, vrienden, buren en kennissen u kunnen helpen.
  • Er is ook hulp van welzijns- of andere organisaties mogelijk. Kijk hiervoor op de pagina Lichte algemene ondersteuning.
  • Lukt dit niet of niet helemaal? Dan kan de gemeente u helpen bij het vinden van een oplossing.

Hoe het werkt

U kunt hulp krijgen om:

  • zo lang mogelijk zelfstandig te wonen
  • uzelf binnen en buiten uw woning te verplaatsen
  • uzelf binnen de gemeente Vijfheerenlanden te verplaatsen
  • uw familie, vrienden en kennissen te bezoeken

Contact 

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Loket.

Meer weten

Wat zijn de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

In Nederland hebben we een Jeugdwet en een Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015). In deze wetten staat hoe gemeenten de jeugdhulp en Wmo-ondersteuning moeten regelen.

Gemeente Vijfheerenlanden heeft een integrale verordening Jeugdhulp en Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gemaakt. In deze verordening staan de regels voor het organiseren en het geven van jeugdhulp of Wmo-ondersteuning. De integrale verordening is door de gemeenteraad vastgesteld.
In deze Publieksversie Verordening Jeugdhulp en Maatschappelijke ondersteuning gemeente Vijfheerenlanden 2024 (PDF, 859.7 kB) hebben we de verordening zo leesbaar mogelijk opgeschreven. De inhoud van deze publieksversie geeft u geen rechten. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket.