Pleegzorg
Kinderen hebben een stabiele en veilige omgeving nodig. Wat als die ontbreekt? Dan is het mooi dat er pleeggezinnen zijn die een tweede thuis bieden. Een plek in de buurt waar kinderen naartoe kunnen als het thuis even niet gaat.
Ook in Vijfheerenlanden zijn er kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen. Wilt u pleegouder of pleeggezin zijn? Meld u dan bij een van de pleegzorgorganisaties waarmee we samenwerken.
- De Rading (Deze link gaat naar een externe website) - Jeugd en opvoedhulp
- Timon (Deze link gaat naar een externe website)
- William Schrikker Gezinsvormen (Deze link gaat naar een externe website)
- Youké Pleegzorg (Deze link gaat naar een externe website)
Wat is pleegzorg?
Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind (tijdelijk) in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Dit kan zijn voor een korte of voor langere tijd. Pleegzorg wordt niet zomaar ingezet. De meeste gezinnen krijgen eerst hulp als het kind nog thuis woont. Werkt dat niet voldoende en komt de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind in gevaar? Dan kan het beter zijn, voor kind en ouder(s), dat het kind ergens anders gaat wonen.
Wie kan pleegouder worden?
Iedereen van 21 jaar of ouder die stevig in de schoenen staat en een kind veiligheid en stabiliteit kan bieden:
- Alleenstaanden
- Echtparen
- Homoseksuele stellen
- Samenwonenden
- Met of zonder kinderen
Goed om te weten
Bijna de helft van de kinderen die in een ander gezin opgroeit, woont bij familie of bekenden. Zoals bij opa, oma, tante, oom of bij de buurvrouw of de juf. Helaas is het niet altijd mogelijk om een geschikte plek te vinden binnen het netwerk van het kind. Daarom zijn we hard op zoek naar gezinnen die kinderen willen opvangen die ze niet (zo goed) kennen. Want ook in Vijfheerenlanden zijn er kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen. Als pleegouder of pleeggezin kunt u veel voor hen betekenen.
Meer weten
Ga voor meer informatie naar de website van Pleegzorg (Deze link gaat naar een externe website) of de website van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (Deze link gaat naar een externe website).