Word jij de eerste kinderburgemeester van Vijfheerenlanden?

25 september 2024

Wij zoeken een kinderburgemeester voor het jaar 2025.

Hallo allemaal.
Woon jij in de gemeente Vijfheerenlanden en zit je in groep 7 van de basisschool?
Nou, dan heb ik iets heel bijzonders voor je, want wij zoeken hier in de gemeente Vijfheerenlanden een kinderburgemeester.
Als kinderburgemeester heb je een belangrijke taak. Je mag mij als burgemeester vergezellen bij bijzondere evenementen.
Koningsdag, de Veteranendag, de opening van het Timmerdorp én je krijgt je eigen ambtsketen. Maar dat is nog niet alles.
Als kinderburgemeester wil ik ook graag regelmatig met jou praten over wat jij en je vrienden, klasgenoten of jongens en meisjes van de sportclub vinden van onze gemeente. Want dan kunnen wij onze gemeente nog leuker en beter maken voor jonge mensen.
Wil jij de allereerste kinderburgemeester van Vijfheerenlanden worden? Maak dan een video waarin je uitlegt waarom je dat graag wil.
Wie weet word jij straks mijn collega,en gaan wij samenwerken.

 

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester helpt burgemeester Sjors Fröhlich bij belangrijke gebeurtenissen en is aanwezig bij leuke evenementen zoals Koningsdag, Veteranendag en de opening van het Timmerdorp. Ook kan de kinderburgemeester meepraten over wat kinderen in de gemeente belangrijk vinden. Zo helpt de kinderburgemeester mee om Vijfheerenlanden nog beter te maken.

Wie zoeken we?

Jij woont in de gemeente Vijfheerenlanden en je zit in groep 7 van de basisschool. Je bent enthousiast en durft voor grote groepen mensen te staan en te spreken. Je legt graag contact met andere mensen en kinderen en kijkt ernaar uit om op pad te gaan met de burgemeester. Ook vind je het leuk om filmpjes op te nemen over je activiteiten en te delen via social media.

Aanmelden

Wil je kinderburgemeester worden? Vraag eerst aan je ouder(s) of verzorger(s) of zij het goed vinden. Maak dan een kort filmpje (maximaal 60 seconden) waarin je uitlegt waarom jij graag kinderburgemeester wilt worden. Laat weten wat je belangrijk vindt, waar je interesses liggen en wat je hobby’s zijn. Stuur je video en het ingevulde en ondertekende toestemmingsformulier (PDF, 44.9 kB) van je ouder(s) of verzorger(s) via WeTransfer (Deze link gaat naar een externe website) naar kinderburgemeester@vijfheerenlanden.nl.

Solliciteren kan tot 31 oktober 2024. Eind november, begin december neemt de selectiecommissie een besluit wie de kinderburgemeester wordt.

Wanneer begint de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester wordt tijdens de eerste raadsvergadering van 2025 officieel benoemd. De benoeming geldt voor één jaar, van halverwege groep 7 tot halverwege groep 8.

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar kinderburgemeester@vijfheerenlanden.nl.

Meld je aan en wie weet word jij de eerste kinderburgemeester van Vijfheerenlanden!