Isolatieactie

3 september 2024

Isoleer uw huis en bespaar direct 

Het isoleren van uw huis is een goed idee. Uw energieverbruik gaat omlaag, uw huis is minder tochtig en het is beter voor het klimaat. Wilt u isoleren maar zijn de kosten hiervoor te hoog? Maak dan gebruik van het isolatie aanbod van de gemeente. Voor inwoners die moeite hebben om de energierekening te betalen, biedt de gemeente een isolatie subsidie aan. Om u te helpen met isoleren werken we samen met Winst uit je Woning.  

Direct naar de isolatieacties (Deze link gaat naar een externe website)

Huiseigenaren die energietoeslag krijgen

Heeft u een koopwoning en ontvangt u energietoeslag? Dan kunnen er gratis isolatiemaatregelen bij u thuis uitgevoerd worden. De energiecoaches van Vijfheerenlanden of Avres nemen dan contact met u op.

Brief van de gemeente 

Heeft u in september 2024 een brief ontvangen van de gemeente? Dan heeft u recht op een bijdrage van maximaal €2000,- voor twee isolatiemaatregelen. Boven op de vergoeding krijgt u advies over de meest geschikte maatregel.   

Deze brief is verstuurd naar woningeigenaren met een koopwoning (geen appartement) gebouwd voor 1995, met een lagere WOZ-waarde dan €389.000,-.

Bespaarplan 

Heeft u geen brief ontvangen? Dan helpen we u met een bespaarplan (de kosten hiervoor zijn €29,-) en het aanvragen van andere vergoedingen. U kunt ook meedoen met gezamenlijke inkoopacties.  

Heeft u interesse in een bespaarplan? Maak dan een afspraak met de adviseurs van Winst uit je woning via de website winstuitjewoning.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Bent u woningeigenaar en lid van Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kunt u wel aan de slag met verduurzamen maar komt u niet in aanmerking voor het isolatieaanbod. Kijk dan op de website van het Adviespunt VvE Verduurzaming (Deze link gaat naar een externe website).

Meer weten

Subsidieregeling isolatie koopwoningen in de gemeente Vijfheerenlanden (Deze link gaat naar een externe website)

Vragen

 Heeft u nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over de isolatieactie.