Informatiebijeenkomst over ongelijke behandeling vanwege beperking of chronische ziekte

22 juli 2024

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vanwege je beperking of chronische ziekte ongelijk bent behandeld? Vraag je je af wat ongelijke behandeling en discriminatie nou eigenlijk is? Wil je weten wat je kunt doen in zo'n situatie?

Informatiebijeenkomst 11 september 2024

Namens de gemeente Vijfheerenlanden staat Discriminatie.nl Provincie Utrecht voor je klaar om je te helpen. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze bijeenkomst op 11 september 2024 van 14:30 - 16:00 uur in het stadhuis in Vianen (Voorstraat 30) en online via Teams. Tijdens de bijeenkomst geven we uitleg over de ondersteuning die je kunt krijgen als je wordt gediscrimineerd en geven we antwoord op al je vragen over dit belangrijke onderwerp.

Of je nu zelf een beperking hebt of gewoon meer wilt weten over het melden van discriminatie, iedereen is van harte welkom. Je kan zowel fysiek als digitaal aansluiten. Kom je ook? Meld je aan via de aanmeldknop.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Presentatie door Kier Kes – Consulent Discriminatiezaken en Mustapha Seray Bah - Coördinator Educatie en Innovatie van Discriminatie.nl Provincie Utrecht.
    • Wat doet Discriminatie.nl Provincie Utrecht?
    • Wat is ongelijke behandeling en discriminatie en wat kan je er tegen doen?
    • Waarom zou je melden en hoe doe je dit?
    • Hoeveel meldingen worden er gemiddeld gemaakt?
    • Welke steun kun je van Discriminatie.nl krijgen?
  • Vragenronde

Toegankelijkheid

De bijeenkomst is op een rolstoeltoegankelijke locatie. Heb je aanvullende toegankelijkheidsbehoeften (bijvoorbeeld een tolk Nederlandse Gebarentaal of schrijftolk) laat dit weten via het aanmeldformulier. Je kunt ook online aan de bijeenkomst meedoen.

Aanmelden

Aanmeldformulier voor de bijeenkomst
Is dat lastig voor jou? Meld je dan telefonisch aan op 06 - 254 041 72 of stuur een e-mail naar antidiscriminatie@vijfheerenlanden.nl.

Over Discriminatie.nl

Discriminatie.nl Provincie Utrecht (voorheen Art.1 Midden Nederland) is het onafhankelijke expertise en adviescentrum voor gelijke behandeling en bestrijding van discriminatie & uitsluiting voor de inwoners van alle gemeenten van de provincie Utrecht, waaronder gemeente Vijfheerenlanden. De organisatie ondersteunt de inwoners zelf, als vertegenwoordigers van provincie, gemeente, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven, bij het bestrijden van discriminatie en uitsluiting.

Voor inwoners die discriminatie en ongelijke behandeling melden, staat een team van gespecialiseerde klachtconsulenten klaar. Zij bieden een luisterend oor en persoonlijke ondersteuning, hebben kennis over de wetgeving, adviseren over mogelijke vervolgstappen, bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever en begeleiden bij procedures. Zo schrijven ze bijvoorbeeld indien nodig samen met jou de klachtbrief. Ondersteuning is hierbij altijd gratis.

Meer informatie over de voorziening is te vinden op de website discriminatie.nl/provincieutrecht (Deze link gaat naar een externe website).

Over de sprekers

Kier Kes (Consulent Discriminatiezaken Discriminatie.nl Provincie Utrecht)

Als Consulent Discriminatiezaken is Kier werkzaam bij Discriminatie.nl Provincie Utrecht en verantwoordelijk voor het ondersteunen van inwoners van provincie Utrecht die ongelijke behandeling of discriminatie melden. Bij de bijeenkomst zal hij vertellen over wat discriminatie en ongelijke behandeling nou eigenlijk is, wat je er tegen kan doen en hoe Discriminatie.nl hierbij helpt. Hierbij kan je onder andere denken aan het bieden van een luisterend oor, het schrijven van een klachtbrief of ondersteuning bij een bemiddelingsgesprek.

Mustapha Seray Bah (Coördinator Educatie en Innovatie)

Naast het meldpunt is Discriminatie.nl Provincie Utrecht ook actief op het gebied van het opzetten van projecten en bijeenkomsten die inwoners van Provincie Utrecht samenbrengt en verbindt en informatie verschaft. Verder is Mustapha binnen zijn functie verantwoordelijk voor het coördineren van trainingen, workshops en gastlessen voor organisaties, gemeenten en instanties die diverse en inclusiever willen werken. Mustapha zal hierover meer vertellen bij de bijeenkomst.