Schulden, schuldhulpverlening & hulp met uw financiën

Heeft u schulden of problemen met afbetalen? Heeft u hulp nodig om financieel inzicht te krijgen? Deze organisaties in de gemeente Vijfheerenlanden kunnen u helpen.

Heeft u moeite met het betalen van uw rekening? Of komt u iedere maand geld tekort? Blijf niet zitten met uw zorgen!

Er zijn in Vijfheerenlanden veel organisaties die u lokaal kunnen helpen. Deze hulp is gratis. Zij kijken samen met u naar uw administratie en uw rekeningen. Ook als u schulden heeft, of moeite om schulden af te betalen, dan is er hulp beschikbaar.

Hulp met administratie

De Wijkwinkel in Vianen kan u helpen bij vragen over uw administratie. Ook de Formulierenbrigade kan u helpen als u uw papieren niet goed op orde kunt krijgen.

Onbetaalde rekeningen

Heeft u al onbetaalde rekeningen? Weet u niet hoe u deze kunt betalen? Dan kunt u aan SamenDoen en Maatje Vijfheerenlanden hulp vragen. SamenDoen zit aan de Industrieweg in Leerdam en Maatje Vijfheerenlanden in de Prenter in Vianen. Beide organisaties kunnen u ook thuis helpen als u dat prettig vindt.

Schulden en schuldeisers

Heeft u ernstige financiële schulden? Zijn er deurwaarders in het spel? Dan kunt u het beste contact opnemen met Avres of kijk op de website van Avres bij Schulden. Zij kunnen u helpen bij grote schulden. De schuldhulpmedewerkers helpen u graag en gratis.

TONK

Door de coronacrisis komen huishoudens in financiële problemen waardoor zij hun noodzakelijke kosten, zoals woonlasten, niet meer kunnen betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw (woon)kosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas, water of overige kosten. De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

Voor wie is de TONK-uitkering bedoeld?

  • Werknemers die hun baan verliezen door de coronamaatregelen en geen recht (meer) hebben op een uitkering
  • Zelfstandigen die veel van hun opdrachten zien verdwijnen of ineens flink zien teruglopen
  • Flexwerkers die plotseling minder worden opgeroepen
  • Werkenden die kortdurend vanwege quarantaine inkomsten mislopen
  • Huishoudens die terugvallen op een uitkering, maar waarvoor de hoogte van de uitkering onvoldoende is om de vaste (woon)lasten te betalen

Meer informatie kunt u vinden op de website van Avres op de pagina Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.