Bijstandsuitkering

Is uw inkomen te laag om zelf de kosten van uw levensonderhoud te betalen? U kunt dan in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering.

Kosten van levensonderhoud

Is uw inkomen te laag om zelf de kosten van uw levensonderhoud te betalen? U kunt dan in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Met deze uitkering kunt u noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken. Ook wordt u geholpen met het vinden van een baan, zodat u daarmee weer zo snel mogelijk een eigen inkomen hebt.

Bijstand voor jongeren

Voordat je als jongere een bijstandsuitkering kunt aanvragen moet je eerst 4 weken naar werk zoeken. Ook moet je bekijken of je een opleiding kunt doen. Heb je binnen 4 weken geen werk gevonden en kun je ook geen opleiding doen? Dan kun je daarna een bijstandsuitkering aanvragen via het Jongerenloket van Avres.

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Staat u onverwacht voor bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Is het onmogelijk de kosten ergens anders vergoed te krijgen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen of gebruik maken van een van de minimaregelingen via de Extra vergoedingen van Avres (op het gebied van sport, cultuur en onderwijs/ chronische ziekte of beperking/ collectieve zorgverzekering/ inkomenstoeslag of extra uitgaven). Ook als u zelfstandig ondernemer (zzp’er) bent zijn er wellicht regelingen waar u gebruik van kunt maken van Avres' Adviespunt Zelfstandigen.

Gemeentelijke uitkerende instantie

Avres is de instantie waar u terecht kunt voor de aanvraag van een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand, maar vooral ook voor begeleiding naar passend werk en hulp bij schulden.

Avres