Uitnodiging bijeenkomst Kansrijke Start

Voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind zou het niet uit mogen maken waar zijn of haar wieg staat. De gezondheid van baby´s rondom de geboorte is een belangrijke opgave voor ons allemaal. Op maandag 16 maart 2020 organiseert de gemeente Vijfheerenlanden een eerste bijeenkomst ‘Kansrijke Start’.

Voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind zou het niet uit mogen maken waar zijn of haar wieg staat. De gezondheid van baby´s rondom de geboorte is een belangrijke opgave voor ons allemaal. Op maandag 16 maart 2020 organiseert de gemeente Vijfheerenlanden in samenwerking met Sociaal Team Vijfheerenlanden, GGD regio Utrecht, Raedelijn en Pharos een eerste bijeenkomst ‘Kansrijke Start’. De bijeenkomst wordt begeleid door Katinka Visscher, strategisch adviseur van Pharos.

Van harte welkom!

Werkt u als verloskundige, kraamverzorgende, gynaecoloog, huisarts, jeugdprofessional, jeugdverpleegkundige, bij MEE, een kinderopvangorganisatie, in de jeugdgezondheidszorg, in het ziekenhuis, in een GGZ instelling, bij SAVE? En heeft u in uw werk te maken met (aanstaande) gezinnen (in kwetsbare situaties) in Vijfheerenlanden? Meldt u zich dan vóór 1 maart 2020 aan voor de bijeenkomst Kansrijke Start. 

Programma

Programma 'Kansrijke Start'
Tijd Wat
16.00 uur Ontvangst in Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 te Lexmond met koffie/ thee en petits fours
16.15 uur Plenair programma:
  • Opening door wethouder Tirtsa Kamstra-van Dam
  • 'Voorbeelden uit de praktijk' - door Floor van den Meijdenberg, sociale professional Sociaal Team
  • 'Hoe kansrijk is de start van kinderen in Vijfheerenlanden: beeld in cijfers' - door Annet Roose-van Leijden, strategisch adviseur jeugd, GGD regio Utrecht
17.00 uur

In actie!
U gaat tijdens speeddates in gesprek met elkaar die allen een rol hebben in de keten voor, tijdens en na de zwangerschap

17.20 uur In gesprek!
We gaan in groepjes uiteen om te praten over:
  • kinderwens en gezond zwanger worden
  • (aanstaande) ouders in een kwetsbare situatie
  • de toegevoegde waarde van informele netwerken
  • leefstijl voor, tijdens en na de zwangerschap
18.00 uur Korte plenaire afsluiting en afspraken voor het vervolg
18.15 uur Samen eten en elkaar nog beter leren kennen

Aanmelden

Stuur een mail met als onderwerp “Aanmelding bijeenkomst Kansrijke Start” naar Sascha Heijnen-Olthof. Laat in uw e-mail ook weten of u mee blijft eten én of u specifieke dieetwensen heeft.