Sociaal Team Vijfheerenlanden en corona

Ook het Sociaal Team gaat niet op huisbezoek vanwege het volgen van de RIVM richtlijnen. De wettelijke taken moeten wel worden uitgevoerd. Dit blijkt best lastig, maar er wordt volop ontwikkeld.

Ook het Sociaal Team gaat niet op huisbezoek vanwege het volgen van de RIVM richtlijnen. De wettelijke taken moeten wel worden uitgevoerd. Dit blijkt best lastig, maar er wordt volop ontwikkeld.

De medewerkers zijn druk bezig met het (beeld)bellen van inwoners met een hulpvraag. Dit geldt ook voor de Wmo-medewerkers. Het is erg druk, zodat inwoners vaak wat langer moeten wachten voordat zij de benodigde hulp- of ondersteuning krijgen. Uiteraard worden alle spoedzaken uit de aanmeldingen ‘gevist’. Die gaan altijd voor. Het Sociaal Team probeert met man en macht iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen, ook in deze tijd. 

Omdat er meer vragen, iets langere wachttijden en meer onzekerheden zijn, heeft het Sociaal Team nu ook een telefonisch spreekuur. Hieronder vindt u de werkwijze van het ‘digitaal inloopspreekuur’:

Digitaal inloopspreekuur Sociaal Team Vijfheerenlanden

Tijdens deze coronatijden merken we meer dan ooit de behoefte om soms even te kunnen sparren, aan een luisterend oor of wat handvatten in de opvoeding. U heeft zich aangemeld bij het Sociaal Team en staat op de aanmeldlijst, of u wilt gewoon eenmalig even overleggen. Dit is mogelijk! 
 
Wat bieden we: Een digitaal inloopspreekuur op dinsdag van 15.00 uur tot 16.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 14.00 uur.

Voor wie: Voor ouders, kinderen, verzorgers, leerkrachten, opa’s en oma’s.

Hoe werkt het: U kunt een mail sturen naar sociaalloket@vijfheerenlanden.nl met als onderwerp digitaal spreekuur. Gelieve in deze mail uw woonplaats te vermelden. Daarnaast geeft u aan wanneer u graag gebeld wil worden en op welke manier (telefonisch of via beeld). Een jeugdprofessional denkt dan graag met u mee. U zit hierna nergens aan vast en er wordt geen dossier aangemaakt. Ook als u zich niet wilt aanmelden, bent u dus van harte welkom om u aan te melden voor het inloopspreekuur.