Pareltjes van het ‘anders’ werken

Column van wethouder Tirtsa Kamstra.

Inmiddels is het alweer halverwege juni als ik deze column schrijf. Ik weet niet hoe jullie de afgelopen maanden hebben ervaren, maar ik heb het idee dat de tijd voorbij is gevlogen! De coronacrisis heeft ons allen in een soort achtbaan gezet. Een achtbaan die de wereld op zijn kop zette. Waar er sectoren waren waar het werk stil lag, pakte de zorgverleners het werk weer heel snel op. En wat een werk is er in de afgelopen tijd verzet. Met elkaar hebben we moeten wennen aan een hele nieuwe manier van werken. De zorg voor de jeugd kon vaak niet op de ‘gewone’ manier doorgang vinden. Er moest gezocht worden naar nieuwe manieren van werken, naar creatieve oplossingen om zorg te kunnen leveren en jongeren in beeld te hebben en houden. 

Als ik om mij heen hoor wat voor oplossingen er in de afgelopen maanden hiervoor gevonden zijn en hoe ons sociale team, het welzijnswerk en de andere zorgverleners zich hebben ingespannen om op een goede manier zorg en ondersteuning te blijven leveren dan ben ik daar oprecht van onder de indruk. Door met elkaar de schouder eronder te zetten, zijn weer heel veel mensen in onze gemeente ondersteund en geholpen. Dank jullie wel daarvoor. 

Laten we met elkaar zoeken naar de pareltjes die dit ‘anders’ werken heeft opgeleverd en ervoor zorgen dat deze pareltjes geborgd worden in het nieuwe-normale-werken (welke vorm dat dan ook mag krijgen). Het zou toch zonde zijn als al die creativiteit en goede ideeën geen plek zouden krijgen. Want zoals er al wel vaker gezegd is: “Never waste a good crisis!” (vrij vertaald: benut de kansen van een crisis).

Tirtsa Kamstra
Wethouder Vijfheerenlanden