Hulp bij armoede

De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Kunt u aan het einde van de maand niet rondkomen van uw inkomen? De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken. Zo kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen om te sporten, of kunt u een goedkopere ziektekostenverzekering via de gemeente afsluiten. Wilt u weten of u gebruik mag maken van een regeling? Neem dan contact op met WIL of Avres.

In 2019 zijn zowel WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) als AVRES nog actief binnen onze gemeente. Zij werken binnen de oude gemeentegrenzen.

WIL

Bent u een inwoner van de voormalige gemeente Vianen? Dan kunt u op de website van WIL (www.wil-lekstroom.nl) informatie vinden over de regelingen die u kunt gebruiken. Zij kijken ook of u met uw inkomen in aanmerking komt voor een regeling. De Wijkwinkel Vianen (welzijnvianen.nl/wijkwinkel, 0347 -  344 365, geopend maandag t/m donderdag), kan u meer over de regelingen vertellen en u helpen bij de aanvraag.

Avres

Bent u een inwoner van de voormalige gemeente Zederik of Leerdam? Dan kunt u op de website van Avres (www.avres.nl) informatie vinden over de regelingen die u kunt gebruiken. Zij kijken ook of u met uw inkomen in aanmerking komt voor een regeling. U kunt ook bellen met Avres 0183 - 650 200.

Forumlierenbrigade

De Formulierenbrigade (www.formulieren-brigade.nl) kan u helpen bij de aanvraag. U kunt hen ook bellen 0183 - 650 216 (maandag t/m donderdag 9-12 uur).

Meer informatie

Kijk bij werk en inkomen op vijfheerenlanden.nl voor meer informatie.