Sociaal Domein in tijden van corona

De corona crisis raakt ons allemaal. De drie wethouders sociaal domein van de gemeente Vijfheerenlanden spreken hieronder hun trots en waardering uit voor alle nauw betrokken zorgverleners, organisaties en het onderwijs.

De corona crisis raakt ons allemaal. De drie wethouders sociaal domein van de gemeente Vijfheerenlanden spreken hieronder hun trots en waardering uit voor alle nauw betrokken zorgverleners, organisaties en het onderwijs.

Avres

Door alle beschikbare medewerkers van Avres wordt er op dit moment kei hard gewerkt de noodzakelijke dienstverlening in stand te houden. Met flexibiliteit, creativiteit en inzet lukt dit goed. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van belangrijke contacten met de SW medewerkers die nu thuis zitten. Maar ook zorgen ze er voor dat de verschillende uitkeringen betaald kunnen worden, sommige bedrijfsprocessen voor derden door kunnen gaan én dat er razendsnel ondersteuning voor kleine zelfstandigen en zzp-ers is opgetuigd. Dit verdient wat mij betreft diepe bewondering. Complimenten aan alle betrokken medewerkers, het managementteam en de directeur/bestuurder en sterkte gewenst in deze bijzondere tijden.

Cees Taal, wethouder werk en inkomen

Zorgverleners

In deze bijzondere periode zie ik medewerkers en vrijwilligers van alle organisaties die Welzijn en Zorg aanbieden, net als onze eigen medewerkers, zich tot het uiterste inzetten om zo goed mogelijk de dienstverlening aan onze inwoners te verzorgen. Er ontstaan overal nieuwe manieren van werken en nieuwe manieren van contact hebben met elkaar om binnen de opgelegde beperkingen te doen wat kan. Dit te zien vervult mij met trots!

Marcel Verweij, wethouder Wmo

Onderwijs

Ga er maar aan staan! Binnen een paar dagen tijd een heel lespakket klaarmaken voor alle kinderen die nu niet meer naar school mogen. Wat een klus is dat! En wat een mooie en creatieve invulling is en wordt er aan het thuisonderwijs gegeven.
Daarnaast vind ik het echt hartverwarmend om te zien hoe de scholen en kinderopvangorganisaties in onze gemeente meedenken en meewerken om het onderwijs en de noodopvang voor kinderen die dit nodig hebben zo goed te organiseren. Ik ben heel dankbaar en heb groot respect voor de inzet van al de mensen die hier een bijdrage aan leveren!

Tirtsa Kamstra-van Dam, wethouder onderwijs