EasySwim

Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind behoefte aan heeft, want het ene kind is het andere niet. Daarbij ligt de focus op plezier en spelenderwijs leren volgens de nieuwste inzichten. Wij bieden kinderen een veilige en ontspannen leeromgeving, waarin ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Onze visie: Oog voor uw kind!

Oog voor uw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen lesdocenten kijken waar uw kind behoefte aan heeft, want het ene kind is het andere niet. Daarbij ligt de focus op plezier en spelenderwijs leren volgens de nieuwste inzichten. Wij bieden kinderen een veilige en ontspannen leeromgeving, waarin ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

We willen dat kinderen zich veilig voelen in het water. Dat ze over de benodigde vaardigheden beschikken om zich in verschillende situaties goed te kunnen redden. Dan kunt u als ouder uw kind met een gerust hart laten zwemmen.

We zijn transparant en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen van uw kind. Bij ons weet u precies hoe uw kind het doet en wanneer het aan de volgende stap toe is. Als u vragen of opmerkingen heeft, komt u gewoon naar ons toe.

Samen hebben we oog voor uw kind.

Inschrijven

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind inschrijven voor zwemles en is er een wachtlijst?

Kinderen kunnen worden opgegeven voor zwemles als ze 3,5 jaar oud zijn. Ze worden dan op de inschrijflijst geplaatst. Kinderen kunnen met de zwemlessen starten als ze 4,5 jaar oud zijn. 

Wanneer zijn de zwemlessen?

Wij geven les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De lessen duren 45 minuten. 

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Inschrijven voor de zwemles van uw zoon of dochter kan bij de receptie van Helsdingen Sport en Cultuur. U ontvangt dan direct alle benodigde informatie en koopt gelijk een zwemles polsbandje. Met dit bandje kan uw kind al gratis komen zwemmen samen met een betalende volwassene.

Wat zijn de kosten voor het volgen van zwemles?

Alle prijzen vindt u in een mooi overzicht op deze pagina.

Gaan de zwemlessen door in de schoolvakanties?

De zwemlessen gaan tijdens schoolvakanties gewoon door met uitzondering van de zomervakantie. In de zomer bieden wij speciaal zomerzwemmen aan waar u uw kinderen apart voor kunt inschrijven. Hier wordt te zijner tijd informatie over verspreid via het Leerlingvolgsysteem. In alle andere schoolvakanties zijn er dus geen bijzonderheden en zwemt uw kind gewoon op zijn/haar normale tijdstip.

Groepen

Hoe groot zijn de groepen waarin les gegeven wordt?

In het begin zal de groep van maximaal 12 kinderen in 2 gesplitst worden. Het groepje wat zelfstandig werkt doet een oefening op basis van experimenteren, ontdekken of conditioneren. Het groepje wat bij de lesdocent oefent is bezig met het aanleerproces. In het kader van veiligheid zullen de kinderen die zonder vestje oefenen plaatsnemen op de kant. Later in de opleiding zal de groep in meerdere groepjes opgesplitst worden om het beweeg- en leerresultaat te verhogen.

Geven jullie ook privéles?

Wij bieden 1 op 1 begeleiding aan van 30 minuten. Wanneer u hier interesse in hebt kunt u onze receptioniste vragen om meer informatie en inschrijfmogelijkheden.

De EasySwim-methode

Bij Helsdingen Sport en Cultuur werken wij met de EasySwim methode. Deze bestaan uit verschillende fases waar de kinderen doorheen lopen. In de laatste fase van de opleiding gaan de kinderen naar de praktijklessen. Hier zullen ze de 9 praktijksituaties gaan oefenen. Dit maakt het EasySwim-diploma compleet.

In de eerste drie lessen worden alle praktijksituaties geoefend. De eerste drie praktijksituaties worden geoefend met kleding pakket 1*. De 4e tot en met de 6e les worden ook alle praktijksituaties geoefend. De eerste drie praktijksituaties worden geoefend met kleding pakket 2**. De 7e les is het zwemfeest.

Wat is EasySwim?

Bij EasySwim leren de kinderen dezelfde vaardigheden in dezelfde tijd als het ABC-traject. Bij EasySwim wordt dit spelenderwijs gedaan door het nabootsen van negen praktijksituaties. Zo zijn kinderen zelfredzamer en werken de kinderen constant aan hun ontwikkeling.

Wanneer gaan de kinderen naar de praktijklessen?

De kinderen gaan naar de praktijklessen wanneer zij alle basisvaardigheden van het EasySwim diploma beheersen. Waarna zij deel kunnen nemen aan de eisen van de praktijksituaties. Wat ze hiervoor nog moeten kunnen wordt aangegeven door middel van een stickerkaart. 

Hoelang duurt het EasySwim-traject?

Om deel te nemen aan het examenprogramma moet het kind gemiddeld 75 tot 85 lessen hebben gevolgd. Dit is afhankelijk van de voortgang van het kind.

Wanneer zijn deze praktijklessen?

Vrijdagmiddag van 15.30 uur tot en met 16.45 uur.
Voor de reguliere lessen betaalt u een maandkaart. In de periode van de praktijklessen betaalt u eenmalig een 7-weken kaart.

*Kleding pakket 1: Lange broek/ Shirt met lange mouwen & waterschoenen
**Kleding pakket 2: Lange broek/ Shirt met lange mouwen/ regenjas & waterschoenen

Mijn kind heeft al een A of B diploma, kan hij/zij instromen bij EasySwim?

Dit kan wanneer een kind al enige ervaring heeft. Dan wordt er met een lesdocent bekeken in welke groep het kind kan instromen om zich verder te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van EasySwim?

Het volgen van de EasySwim-methode heeft veel voordelen:

  • Het EasySwim diploma is een internationaal erkend diploma.
  • De zwemopleiding wordt met één diploma afgesloten. Het afzwemmen is een echt feestje, dit is namelijk geen toetsmoment. Het kind wordt tussentijds de gehele zwemopleiding beoordeelt.
  • Het diploma is minimaal net zo zwaar als het ABC-diploma.
  • Er is een hogere zwemveiligheid. Dit komt omdat met deze methode meer wordt ingespeeld op de bewustwording en herkenning van situaties.
  • Het is veel leuker! De plezier van het kind is een belangrijke factor bij deze methode
  • De zwemlessen zijn betekenisvoller door de negen praktijksituaties
  • Het kind is meer betrokken

Afmelden

Hoe kan ik mijn kind afmelden voor zwemles?

Afmelden kan via het leerlingvolgsysteem.

Hoeveel zwemlessen kan ik per jaar missen?

Om het zwemtraject goed te kunnen volgen is het van belang om elke week aanwezig te zijn. Een les missen is op eigen kosten.

Wat gebeurt er als mijn kind langdurig niet aanwezig kan zijn?

Neem contact met ons op. In het geval van langdurige afwezigheid wordt er samen naar een passende oplossing gekeken om later weer in te stromen.

Hoe kan ik een gemiste les inhalen?

Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Leerlingvolgsysteem

Hoe kan ik het zwemtraject van mijn kind volgen?

Wanneer het kind in een groep wordt geplaatst ontvangt u via de mail uw inlogcodes voor het leerlingvolgsysteem. Hoe het verder werkt volgt vanuit hier vanzelf.
Bij de uitleg van EasySwim staat een schema aangegeven met de verschillende fasen die de kinderen doorlopen. Via het Leerlingvolgsysteem wordt aangegeven in welke fase uw kind zich bevindt. Met behulp van het overzicht kunt u inzien waar nog aan gewerkt kan worden en wat uw kind al kan.

Wanneer mag mijn kind afzwemmen?

Elke kind zwemt af zodra hij/zij de 9 praktijksituaties (zoals weergegeven in het schema) kan uitvoeren.

Hoe verloopt het afzwemmen?

Afzwemmen vindt altijd plaats op vrijdagen. De eerste 3 praktijksituaties starten we volledig gekleed. De andere 6 praktijksituaties in zwemkleding.

Hoe kan ik wat melden bij de zwemonderwijzer?

In de laatste 5 minuten van de les kunt u de lesdocent aanspreken of een korte vraag stellen. Zo kunt u de lesdocent op de hoogte stellen van relevante zaken.