Er op uit in je eigen omgeving

Veel mensen blijven thuis deze zomer. Maar ook daar is veel te beleven. De toeristische informatiepunten Leerdamglasstad.nl en VrijstadVianen geven een paar tips. Veel meer leuke activiteiten vindt u op hun websites.

Veel mensen blijven thuis deze zomer. Maar ook daar is veel te beleven. De toeristische informatiepunten Leerdam Glasstad en Vrijstad Vianen geven een paar tips. Veel meer leuke activiteiten vindt u op hun websites.

Aquasport voor kids

Helsdingen Sport en Cultuur, Vianen

Elke woensdagmiddag  van 14.30 tot 15.00 uur wordt er tijdens het recreatief zwemmen een leuke zwemactiviteit georganiseerd. De ene les ben je aan het snorkelen en de volgende les doe je aquarobics, apenkooien, een glijbaanrace of estafette. Kortom een afwisselend programma en voor ieder wat wils. Aansluitend kun je vrij zwemmen.

Entree: € 2,25 per kind
Leeftijd: 6 tot en met 15 jaar en in bezit van een zwemdiploma.

Avondvaart over de Linge

Rederij Leerdam

t/m 28 augustus 2020

Aan het einde van de middag keert de rust terug op de Linge en komen de bevers, ijsvogels en lepelaars tevoorschijn. Stap aan boord op een van de boten van Rederij Leerdam en ontdek de Linge vanaf het water. 

Barbie tentoonstelling Plastic Fantastic!

Stedelijk Museum Vianen

t/m 13 september 2020

Het museum presenteert ruim honderd Barbies. Ook zijn de zeldzame allereerste Barbie uit 1959 en de voorloper, de Duitse Bild Lilli, te zien. 

Entree: € 4,50

E-step tour

Camping Leuk, Lexmond

Elke woensdag t/m 31 augustus 2020

De elektrische Fatmax-E-step is uitermate geschikt om een leuke tocht mee te maken. Door de dikke banden rijdt de step net zo makkelijk over verharde als onverharde paden. Je maakt een tocht van 1,5 uur onder begeleiding van een ervaren instructeur.

De tocht is te boeken via Step Adventure, 030-288 2041 of mail: info@stepadventure.nl

Prijs: € 35 per persoon, Minimale groepsgrootte 5 personen. De activiteit gaat alleen bij onweer niet door.

Nationaal Glasmuseum - diverse tentoonstellingen

Nationaal Glasmuseum Leerdam

t/m 27 september 2020

Entree museum € 10,=, kinderen t/m 17 jaar gratis

De wachtkamer van Roos Bustek

Voor deze tentoonstelling ging Koos Buster samen met meesterglasblazer Gert Bullée aan de slag om alledaagse producten te vangen in glas.

Donkere camera's

t/m 4 oktober 2020
In de tuinkassen van het Nationaal Glasmuseum kun je ervaren hoe de glazen camera obscura werkt.

Meydam in Kleur - 100 jaar Meydam

Het Nationaal Glasmuseum eert Floris Meydam met een tentoonstelling waarin kleur centraal staat.

50 jaar Glasafdeling Rietveld Academie

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie zijn in het Nationaal Glasmuseum 50 objecten van glaskunstenaars te bezichtigen.

Open stadswandeling Leerdam

Toeristisch Informatie Punt Leerdam Glasstad

t/m 25 september 2020

Leer Leerdam pas echt kennen tijdens een stadswandeling met gids. Elke vrijdagmiddag om 14.00 uur neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van Leerdam. Maximaal 10 personen. Aanmelden is verplicht!

Open stadswandeling Vianen

Kerkplein Vianen

Elke eerste zaterdag van de maand is er om 14.00 uur een stadswandeling door Vianen. Een gids neemt je mee door de stad. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Wil je met een eigen groep wandelen, dan kan dat op elke dag. Maximaal 6 personen.

Kosten € 3,50 pp, contant betalen.

Aanmelden en afspraak bij Historische Vereniging Land van Brederode via 06 - 4662 5121.

Picknick en Puzzeltocht Vianen

Kaasboerderij Van Rossum in Vianen

t/m 1 september 2020

Op de Kaasboerderij Van Rossum krijg je een royaal picknickpakket vol heerlijke streekproducten voor 2 of meer personen. Je hoeft alleen je eigen kleedje mee te nemen. Je kunt ook de boerderijwinkel bezoeken, de dieren bekijken en gebruik maken van de trampoline.

De picknick is t/m 1 september 2020 elke dinsdag, vrijdag en zaterdag (9.00 - 12.30 uur & 13.30 - 17.00 uur) af te halen op Kaasboerderij Van Rossum. De manden zijn tot een dag van te voren te bestellen in de winkel of online.

Rondleiding met bierproeverij Everdingen

Fort Everdingen

Op afspraak

Brouwerij Duits en Lauret brouwen hun bier op Fort Everdingen! Schuif bij hen aan voor een rondleiding met bierproeverij. Dit duurt ca. 2,5 uur.

De kosten zijn € 10,50 p.p. voor de proeverij en € 4,50 p.p. voor de rondleiding. Vanaf 8 personen. Meer informatie kunt u opvragen via e-mail info@duitslauret.com

Tentoonstelling Ruben Lopulalan

Kunstplaats Vijfheerenlanden - Markt 7 in Leerdam

t/m 29 augustus 2020

Ruben Lopulalan, geboren en getogen Leerdammer. Nadat hij in de finale kwam van het tv-programma Project Rembrandt stond zijn leven op z’n kop. Bezoek nu zijn tentoonstelling in de Kunstplaats Vijfheerenlanden. Open op donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

Vissen bij de Forellenvisvijver Meerkerk

Forellenvisvijvers Zederik - Broekseweg 28, 4231 VE Meerkerk

Er zijn twee prachtige vijvers waarin je in alle rust individueel of in groepsverband kunt vissen. Na het vissen kun je bijkomen met een hapje of een drankje op het terras, ook de kantine is de hele dag geopend. Beperkt aantal plaatsen. Reserveren verplicht.

Volwassenen: € 20,00 p.p. per bloktijd
Kinderen (t/m 12 jaar): € 10,00 p.p. per bloktijd.