Herinrichting Koningin Emmalaan in Leerdam is gestart

Op 11 januari 2021 is Van Gelder gestart met de herinrichting van de Koningin Emmalaan in Leerdam. De werkzaamheden duren tot de zomervakantie. De gemeente is samen met de bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden tot een nieuw ontwerp gekomen.

Op 11 januari 2021 is Van Gelder gestart met de herinrichting van de Koningin Emmalaan in Leerdam.  De werkzaamheden duren tot de zomervakantie. De gemeente is samen met de bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden tot een nieuw ontwerp gekomen.

Het fietsverkeer richting het centrum steekt in de huidige situatie over ter hoogte van De Waterloop. In de nieuwe situatie kunnen fietsers doorfietsen tot aan de Spoorstraat en steken daar over. Ook komt er asfalt dat geluidsoverlast zal verminderen.

Het werk zal in meerdere fases of werkvakken worden uitgevoerd. Van Gelder start bij de Spoorstraat. In deze eerste fase ondervindt het verkeer op de Koningin Emmalaan nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Gedurende de werkzaamheden kan het verkeer in oostelijke richting (Leerdam uit) te allen tijde gebruik maken van de Koningin Emmalaan. Het verkeer in westelijke richting (Leerdam in) kan vanaf februari/maart niet over de Emmalaan en wordt omgeleid. Doorgaand verkeer door- en bestemmingsverkeer richting Leerdam wordt grootschalig omgeleid via de N484 en N327 en de rijkswegen, om sluipverkeer op de Horndijk, Diefdijk en de Industrieweg te voorkomen.

Meer informatie

U kunt informatie over het werk terugvinden in de ‘Van Gelder Werk In Uitvoering app’. Deze app is te downloaden in de Appstore en Google Play Store of ga naar de website werkinuitvoering.vangelder.com.

Logo Download in de AppStoreLogo Ontdek het op GooglePlay