Bouwteam voortvarend aan de slag met inrichting Dokter Reilinghplein

Om tempo te maken bij de (her)inrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam stelt het college van de gemeente Vijfheerenlanden een bouwteam in.

Om tempo te maken bij de (her)inrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam stelt het college van de gemeente Vijfheerenlanden een bouwteam in. 

Bouwteam

Dit team bestaat uit specialisten van de gemeente, de aannemer en vertegenwoordigers van de werkgroep Heroriëntatie Centrum Leerdam (HCL). De eerste stap is nu om een aannemer te vinden die het definitieve ontwerp zal opstellen. Het college legt het Voorlopige Ontwerp voor aan de gemeenteraad en vraagt een krediet om snel te kunnen starten met het bouwteam.    

Wethouder Christa Hendriksen:

“Het grote voordeel van het werken in een bouwteam is, dat alle deelnemers vanaf het begin samenwerken aan een gezamenlijk eindresultaat. De aannemer stelt mede het ontwerp samen en is verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Dit levert tijdwinst op, omdat alle partijen vooraf betrokken zijn bij het ontwerp. Tijdens de realisatie is er dan geen inhoudelijke discussie. Ook zullen we in het bouwteam slimme oplossingen bedenken en bezuinigingen realiseren waar mogelijk.”

Samenwerking met alle deelnemers

De inrichting van het Dokter Reilinghplein is een bewonersinitiatief van de werkgroep HCL. In de vervolgfase van ontwerp en uitvoering trekt de gemeente intensief op met de werkgroep HCL. Het bouwteam zal de werkgroep HCL informeren en de voorzitter regelmatig om advies vragen. De heer Rein Nieuwboer, voorzitter van de werkgroep HCL: “We willen in open communicatie samenwerken met gemeente en aannemer. Natuurlijk mag je dromen, maar je moet ook realistisch zijn. Daar houden we elkaar scherp in.”