Rijbewijs online aanvragen

U kunt bij de RDW online uw rijbewijs verlengen of een categorie toevoegen. Op deze pagina leest u hoe het werkt.

U kunt uw rijbewijs online aanvragen bij de RDW. Dit kan als u uw rijbewijs wilt verlengen of een nieuwe categorie wilt toevoegen.

Als u net uw rijbewijs hebt behaald, dan vraagt u het rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Dit doet u ook als uw rijbewijs is vermist/gestolen.

Wat heb ik nodig?

U heeft bij de digitale aanvraag een geactiveerde DigiD app met een identiteitscheck nodig. Kijk op de website van de RDW welke versie van Android of iOS (Apple) u voor de app nodig heeft.

Hoe vraag ik mijn rijbewijs online aan?

  1. U laat eerst een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u met de locatiewijzer op de website rdw.nl. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW.
  2. U krijgt daarna een mail van de RDW waarin staat of u uw rijbewijs digitaal kunt aanvragen. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check gemakkelijk en snel online de aanvraag doen.
  3. Ná twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op één van onze gemeentelocaties van uw keuze.

Online verlengen via RDW.nl

Wanneer kan ik mijn rijbewijs ophalen?

Maak online een afspraak bij de gemeente om uw rijbewijs op te halen. U kunt uw rijbewijs ophalen op de locatie die u bij uw aanvraag heeft gekozen. 

Let op!! Kijk eerst wanneer u op één van de drie locaties terecht kunt. Bij de RDW moet u aangeven waar u uw rijbewijs wilt ophalen.

Afspraak maken

U kunt een afhaalafspraak inplannen tot uiterlijk 3 maanden ná aanvraagdatum.

Kom persoonlijk naar uw afspraak. Neem uw oude rijbewijs mee, ook als deze verlopen is.

Afspraak maken

U kunt uw rijbewijs ook op afspraak bij de gemeente verlengen