Zwanger? Bescherm uw pasgeboren baby tegen kinkhoest!

Wist u dat baby’s de eerste maanden niet beschermd zijn tegen kinkhoest? En dat kinkhoest juist voor baby’s heel ernstig kan zijn? Met een gratis prik tijdens uw zwangerschap kunt u uw kindje meteen vanaf de geboorte beschermen.

U kunt zich op afspraak gratis laten vaccineren vanaf 22 weken zwangerschap.

Afspraak maken voor gratis prik

Als inwoner van de provincie Utrecht (exclusief gemeente Utrecht) kunt u terecht bij GGD regio Utrecht (GGDrU) voor een gratis prik tegen kinkhoest. De prik wordt alleen gegeven als u een afspraak heeft gemaakt en minimaal 22 weken zwanger bent.

U kunt hiervoor op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen met GGDrU via telefoonnummer 030 694 00 35. Het is belangrijk dat u uw burgerservicenummer (BSN) doorgeeft bij het maken van de afspraak.

Meer weten?

Kijk op www.ggdru.nl/zwanger en www.22wekenprik.nl.