Verwijdering eerste deel Boogbrug Vianen

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie KWS Infra - Volker Rail - DDM gaan vanaf 23 augustus 2021 aan de slag met het verwijderen van de oude Boogbrug over de Lek bij Vianen. De brug wordt in drie delen verwijderd.

De Boogbrug bij Vianen is niet meer in gebruik en wordt gesloopt. Hiermee verdwijnt een brug die voor Vianen veel betekend heeft. De brug is veel voor inwoners verbonden met Vianen. Nu gaat de sloop echt beginnen. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie KWS Infra - Volker Rail - DDM gaan vanaf 23 augustus 2021 aan de slag met het verwijderen van de oude Boogbrug over de Lek bij Vianen. De brug wordt in drie delen verwijderd. Het werk begint met het verwijderen van de aanbrug in Nieuwegein, het brugdeel in de uiterwaarde. Vervolgens is begin november de stalen brugboog aan de beurt en vanaf medio november de aanbrug in Vianen. Per brugdeel worden grondstoffen gescheiden weggehaald. Dit maakt hergebruik van circa 99% van de grondstoffen mogelijk. Naar verwachting is het project in juni 2022 gereed.

Een animatie van Rijkswaterstaat laat een impressie zien hoe de brug wordt verwijderd. Op zondag 7 november 2021 wordt de stalen brugboog uitgevaren. Wanneer de omstandigheden op die dag niet goed zijn, bijvoorbeeld te harde wind of te veel stroming, is zondag 14 november 2021 als alternatieve datum gepland.

Meer weten over de planning en het proces? De bouwapp is te downloaden via de Appstore of Google Play.. Rijkswaterstaat heeft een webpagina Lek: verwijderen Boogbrug Vianen.

Stedelijk Museum Vianen is bezig met een buitenexpositie. Dit laat zien hoeveel de Boogbrug voor Vianen en haar inwoners en bezoekers heeft betekend. Meer informatie volgt via het museum.