Studenten werken aan nieuwe stilteruimte Leerdam

Zeven studenten van ROC Midden Nederland werken aan een ontwerp voor de renovatie van een voormalige beheerderswoning op de begraafplaats aan de Tiendweg in Leerdam. De woning wordt gerenoveerd tot stilteruimte waar nabestaanden rustig kunnen gedenken.

Zeven studenten van ROC Midden Nederland werken aan een ontwerp voor de renovatie van een voormalige beheerderswoning op de begraafplaats aan de Tiendweg in Leerdam. De woning wordt gerenoveerd tot stilteruimte waar nabestaanden rustig kunnen gedenken. De studenten kijken samen met de gemeente hoe ze dit zo duurzaam mogelijk kunnen aanpakken.

Definitief ontwerp

De studenten presenteerden in september drie mogelijke ontwerpen. Een aantal bouwkundige specialisten van de gemeente Vijfheerenlanden gaven advies over deze ontwerpen. Uiteindelijk hebben de studenten uit ieder ontwerp de beste punten gehaald en één definitief ontwerp gemaakt. In het ontwerp wordt met circulaire en duurzame bouwmaterialen gewerkt en het gebouw wordt energieneutraal.

Lichtjesavond

De studenten van het ROC doen met dit ontwerp mee aan de SMART Circulair ontwerpwedstrijd. In deze wedstrijd wordt gestreden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzame en circulaire ontwerp voor een lokale opdracht(gever). Ze presenteren het definitieve ontwerp in het toekomstige stiltecentrum tijdens de lichtjesavond op donderdag 12 december.