Strooien en sneeuwschuiven in Vijfheerenlanden

We werken hard om de hoofdroutes met sneeuwschuivers en zout schoon te houden.

De voorspelling is, dat het niet alleen 's nachts, maar ook overdag flink kan gaan vriezen. Onder de -7 graden werkt strooizout minder goed. Het gevolg zal zijn dat de kans op gladheid verder toeneemt. 

Vanwege de lockdown zijn er minder auto's op de weg. Het strooizout blijft liggen en krijgt nauwelijks kans om diep in het gladde wegdek door te dringen. Juist het inrijden van zout door flinke aantallen auto's kan gladheid tegengaan. 

Goed afstand houden en tijdig de snelheid aanpassen is voor automobilisten het advies. Maar het belangrijkste advies is natuurlijk om zo min mogelijk de weg op te gaan, of dat nou met de auto is, te voet of op de fiets.

Hoofdroutes

We werken hard om de hoofdroutes met sneeuwschuivers en zout schoon te houden. Daar hebben we nu onze handen vol aan. 

Strooien en schuiven

Binnen de bebouwde kom gaat sneeuwschuiven soms moeizaam vanwege beperkte rijsnelheid en smalle wegen. Ook buiten de bebouwde kom is het soms lastig schuiven vanwege de auto’s die langs de weg/dijk geparkeerd staan. Op een aantal plaatsen, bijvoorbeeld de binnenstad van Leerdam en Vianen, is er te weinig ruimte voor de sneeuwschuivers om hun werk te doen. 

Verder proberen we de strategische trottoirs (nabij medisch centra, zorgcentra, bejaardencentra, winkelcentra, scholen e.d.) zoveel mogelijk te strooien of te vegen. Wij doen dit op werkdagen na 07:30 uur en bij voldoende capaciteit.