Openbare Verlichting

De donkere dagen komen er weer aan en dan is een goed werkende openbare verlichting essentieel. Belangrijk om te weten is dat storingen aan één of meerdere lichtmasten niet automatisch worden gemeld bij de storingsdienst.

De donkere dagen komen er weer aan en dan is een goed werkende openbare verlichting essentieel. Belangrijk om te weten is dat storingen aan één of meerdere lichtmasten niet automatisch worden gemeld bij de storingsdienst.

Als er zich een storing voordoet aan één of meerdere lichtmasten is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt gemeld aan Bureau OVL. Deze beheert de openbare verlichting voor Vijfheerenlanden. Zij geven deze melding door aan de aannemer en zien er op toe dat deze melding binnen de afgesproken tijd door de aannemer wordt behandeld.
Als u wilt, wordt u ook op de hoogte gehouden van de voortgang van het herstel. U kunt de storing melden via bureau-ovl.nl. U wordt in vier stappen door het storingsprogramma geleid. Het invullen kost maar een paar minuten.

Voor de exacte locatie van de lichtmast geeft u het lichtmastnummer door. Dit nummer vindt u op de lichtmast op een hoogte van ongeveer 2 meter aan de straatzijde. 

Storingen buiten kantoortijden

Storingen kunt u zowel binnen als buiten kantoortijden doorgeven via de website van Bureau OVL. Voor dringende storingen of schades buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de storingsdienst van de gemeente 088 – 599 7000 of met de politie 0900-8844. 
Dringende storingen/schades bestaan uit:

  • De openbare verlichting in de gehele straat en of wijk is uit
  • Een lichtmast is aangereden en moet veilig gesteld worden
  • Loshangende armaturen.