Op naar een straatbeeld zonder peuken!

Op naar een straatbeeld zonder peuken!

We leven in een tijd waarin we met zijn allen moeten werken aan een schone en duurzame wereld. Samen met Waardlanden en de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, hebben wij daarin de taak om onder andere straatvervuiling tegen te gaan en gedrag te veranderen naar een schonere wereld. Omdat de straten nog vol liggen met het meest gevonden zwerfafval – peuken -, doen wij mee met de campagne “Hey Viespeuk!”. Zo gaan wij de strijd aan tegen sigarettenfilters op straat.

Met deze campagne willen we zorgen voor bewustwording en gedrag veranderen wat betreft het weggooien van peuken op straat. Peuken zijn niet alleen onaangenaam voor het straatbeeld, ze vervuilen ook de leefomgeving van mens en dier en zijn daarbij schadelijk voor onze gezondheid.

De campagne loopt van november tot en met december 2022, maar ook daarna willen wij deze gedragsverandering in stand houden. Samen kunnen we patronen veranderen en samen kunnen wij de leefomgeving van onze gemeenten schoonhouden.

Dus gooit u uw peuk nog op straat? Dat kan echt niet meer! Lees meer op de website Hey Viespeuk.