Vanwege een storing is de digitale belastingbalie tijdelijk niet bereikbaar.
Excuus voor het ongemak.

Online Duurzame huizenroute

De Duurzame Huizen Route van 7 november tot 15 december 2020 delen meer dan 1.600 woningeigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Via een videoverbinding laten ze zien hoe ze hun woning duurzamer maakten en gaan ze met bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via duurzamehuizenroute.nl.

Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route van 7 november tot 15 december 2020 delen meer dan 1.600 woningeigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Via een videoverbinding laten ze zien hoe ze hun woning duurzamer maakten en gaan ze met bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via duurzamehuizenroute.nl.

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. De gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden; zoals isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis. Het hele jaar zijn de woningen online te bekijken en in het najaar is een deel daarvan te bezoeken. 

Online bezoek

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland, bijvoorbeeld bij een huis dat lijkt op uw eigen woning of met een specifieke maatregel. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat. Er plek voor acht bezoekers per video-ontmoeting. Onder de bezoekers en deelnemers wordt elk een bon voor een diner voor twee verloot. 

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan uw ervaring en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel; ook een voorbeeldwoning op de website is waardevol voor anderen die op zoek zijn naar informatie en ervaringen.