Kom naar een bijeenkomst over warmtepompen en/of HR++ glas

Steeds meer bewoners in onze gemeente gaan aan de slag met duurzaam wonen. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook voor hun portemonnee. Het kan namelijk een hoop energiekosten besparen. De meeste bewoners denken bij energiebesparing direct aan isoleren en zonnepanelen, maar nog minder snel aan een (hybride) warmtepomp of beter geïsoleerd glas. Daarom hebben we het Regionaal Energieloket gevraagd om bewoners te helpen bepalen of een hybride warmtepomp en/of beter isolerend glas geschikt is voor hun woning en situatie. Hiervoor organiseren we collectieve inkoopacties en een informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst over hybride warmtepompen

Op woensdagavond 9 juni om 19.30 uur organiseren de gemeente en het Regionaal Energieloket een informatiebijeenkomst over hybride warmtepompen.
De hybride warmtepomp roept mogelijk vragen op. Wat is het precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Hoe weet ik of mijn woning geschikt is? Tijdens de online informatieavond worden deze vragen beantwoord. Ook wordt er meer verteld over onze inkoopactie en is er voldoende ruimte om vragen te stellen. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om deze te beantwoorden. U kunt bijwonen via een laptop of tablet.

Informatiebijeenkomst over isolerend glas

Op dinsdagavond 22 juni om 19.30 uur organiseren de gemeente en het Regionaal Energieloket een informatiebijeenkomst over HR++ glas.
Ramen zijn een zwak punt in een woning waar veel warmte verloren gaat. Isolerend glas vermindert warmteverlies via de ramen zo veel mogelijk. Als u enkel glas of standaard dubbel glas heeft in huis, kunt u merken dat dit niet goed isoleert. Tegenwoordig is er beter isolerend glas op de markt, namelijk HR++ of triple glas (HR+++) glas. Tijdens de online informatiebijeenkomst gaan we hier dieper op in. Ook wordt er meer verteld over de inkoopactie en is er voldoende ruimte om vragen te stellen. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om deze te beantwoorden.

Aanmelden

Aanmelden voor beide bijeenkomsten kan via de website regionaalenergieloket.nl/acties

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van de gemeente Vijfheerenlanden helpt het Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.