Vanwege een storing is de digitale belastingbalie tijdelijk niet bereikbaar.
Excuus voor het ongemak.

Heft in eigen hand

De gemeente Vijfheerenlanden streeft ernaar een mooie, toegankelijke gemeente te zijn. Een gemeente die luistert naar haar inwoners, die inwonersinitiatieven stimuleert en een gemeente die samenwerking opzoekt met haar inwoners en ondernemers. Ofwel Vijfheerenlanden is inwonergericht! Elke maand brengen wij een inwonersinitiatief onder uw aandacht. Het kan een informerend artikel zijn, maar wij willen u vooral ook uitnodigen zelf het initiatief te nemen en te inspireren.

Inwonersinitiatief van Hilda Boon Sluys

Hilda Boon Sluys heeft in het centrum van Leerdam veel moeite moeten doen om een stukje grond met de buren te mogen inrichten en te onderhouden. Het resultaat is zo mooi dat ze er dit over schrijft:
"Heerlijk 2 dagen bezig geweest en zie het eerste net geplante resultaat. En wat zo mooi is? De buurt komt in contact, komen kijken, maakt een praatje en vinden het zo mooi. En, ja, er moet maar een bankje komen om gezellig te zitten bij de tuin. Of ze hebben nog plantjes en van een bewoner kreeg ik zelfs een miniappel -en kersenboompje. Die stonden bij haar in een pot en was haar teveel. Buren komen helpen met sproeien. Dat is hard nodig nu. Willen helpen met onkruid wieden. Maar vooral is het genieten. Zo trots op het resultaat.!"

Ook de smaak te pakken?

Heeft na het lezen van dit artikel ook de smaak te pakken? Neem dan contact op met een van de wijkambassadeurs. Zij helpen u graag verder.