Even voorstellen, onze wijkagenten

De politie krijgt vaak de vraag wie welke functie heeft en wat zij voor inwoners kunnen betekenen. Ook zijn er veel mensen die aangeven niet te weten wie hun wijkagent is. Daarom stelt de politie hieronder graag een aantal van onze wijkagenten voor.

Wij krijgen vaak de vraag wie binnen de politie welke functie heeft en wat zij voor inwoners kunnen betekenen. Ook zijn er veel mensen die aangeven niet te weten wie hun wijkagent is. Daarom stellen wij hieronder graag een aantal wijkagenten voor.

Wijkagent Gerjan BloemendaalGerjan Bloemendal

Mijn naam is Gerjan Bloemendal, wijkagent in de kernen Ameide, Lexmond, Meerkerk en Tienhoven aan de Lek. Ik vind het een heerlijk gebied, ik houd van het landelijke en de gemoedelijke sfeer in de dorpen. Als wijkagent ben ik uw aanspreekpunt voor alle zaken die over veiligheid gaan. Samen met vele partners doe ik mijn uiterste best om mijn wijk zo veilig mogelijk te houden. Ik speel daarbij graag in op wat er speelt bij burgers, wat zij belangrijk vinden. Burgers hebben zelf ook een belangrijke rol als het gaat over veiligheid, zonder hun ogen en oren kunnen wij ons werk niet doen. Meld daarom je vermoedens bij mij of mijn collega’s, of het nu gaat om huiselijk geweld of om drugshandel. Veiligheid is van ons allemaal! Ook vind ik het belangrijk om benaderbaar te zijn Ik ben veel in de wijk aanwezig en altijd te benaderen via mijn Instagram pagina, via 0900 - 8844 en via www.politie.nl.

Wijkagent Paul StoovĂ©Paul Stoové

Mijn naam is Paul Stoové en ik ben een van de drie wijkagenten van Leerdam. Mijn aandachtsgebieden zijn het centrum, oost en het industriegebied. Mijn streven is om zoveel mogelijk zichtbaar en aanspreekbaar in de wijk aanwezig te zijn. Dit zowel lopend als op de bike. Ik denk dat ik hierin vrij conservatief ben. Ik ben van mening dat als je zichtbaar en aanspreekbaar bent in goede tijden en slechte tijden de verbinding en vertrouwen vanzelf komt. Ik wil een wijkagent zijn voor alle bewoners en ondernemers van Leerdam. Eigenlijk is iedere politie man/vrouw een wijkagent.. Volg Paul Stoové op Instagram.

Wijkagent Frank AvezaatFrank Avezaat

Na mijn start bij de politie in 2004 heb ik op diverse plekken gewerkt, waaronder Amsterdam, Amersfoort en Nieuwegein. Sinds de zomer van 2020 ben ik werkzaam als wijkagent in Vianen en inmiddels uw aanspreekpunt voor Vianen centrum en De Hagen. U zult mij regelmatig door de wijk zien fietsen, dus schroom niet om mij eens aan te spreken als u mij ziet. Wilt u op de hoogte blijven van ons werk? Volg dan ook mijn Instagramaccount.

Wijkagent Marcel van NieuwpoortMarcel van Nieuwpoort

Sinds januari 2019 ben ik vanuit de Eenheid Rotterdam verhuisd naar de Eenheid Midden-Nederland waar Leerdam en Schoonrewoerd nu onder vallen. Een prachtig gebied! Vanaf januari 2021 verandert dat en word ik de wijkagent voor Leerdam Noord, Leerbroek en Nieuwland. Ik hoop dat mensen het gevoel hebben dat ze mij kunnen aanspreken. Ik zit op de bike, rijd in mijn dienstauto maar ben ook in burger in de wijk. Ik bezoek veel scholen om zo ook met de jeugd in contact te komen. Iedereen is voor mij gelijk, ongeacht leeftijd, rang of stand, kleur of seksuele geaardheid. Ik behandel iedereen met respect, ook al verschillen we van mening. Bel me via 0900 - 8844 of stuur een bericht via Instagram, je krijgt hoe dan ook een antwoord.

Wijkagent Mustafa Al Arroudi met de dienstfietsMustafa Al Arroudi

Mijn naam is Mustafa Al Arroudi en ik ben één van de drie wijkagenten in Leerdam. Ik ben in 1997 begonnen bij de politie, toen nog Korps Zuid-Holland- Zuid. Sinds 2007 werkzaam in Leerdam als wijkagent, eerst begonnen in Leerdam Noord. Hier heb ik negen jaar met veel plezier mogen werken waarna ik in 2016 wijkagent van Leerdam Oost werd. Sinds 2018 ben ik wijkagent van Leerdam West, Oosterwijk en Kedichem. Als wijkagent ben ik voor de bewoners het eerste aanspreekpunt in de wijk als het gaat om het handhaven van de openbare orde en hulp bieden als dat nodig is. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met de collega’s van het basisteam, bewonersorganisaties, zorginstanties, jongerenwerk en de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van wat speelt in de wijk zodat we problemen kunnen aanpakken. 

Wijkagent Desiree van StijnDesiree van Stijn

Ik, Desiree van Stijn, ben één van de drie wijkagenten in het gebied Vianen. Ik ben dit van de wijken Amaliastein en Monnikenhof. Veel inwoners zullen mij al kennen of mijn naam wel eens hebben horen vallen. Als wijkagent probeer je zoveel mogelijk in de wijk te zijn om als aanspreekpunt voor de inwoners te zijn. Ik ben niet een wijkagent die veel bekeuringen uitschrijft. Ik probeer vooral in gesprek te komen en bewoners op hun gedrag aan te spreken. Soms heeft een burger echt een goede reden waarom hij/zij in overtreding is. Ik probeer goed aan te voelen wat past bij de situatie. De kunst is om ervoor te zorgen dat niemand op de vlucht slaat, maar juist in gesprek wil. Het is mooi om te ervaren als dit lukt! Ik doe er in ieder geval alles aan om het in de wijk veilig en leefbaar te houden.

 

Teus Brouwer

Vianen Industrieterrein, Hoef en Haag, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Hei- en Boeicop en Schoonrewoerd

Voor meer informatie kunt u naar de website van de Politie.