Dirk van Os ontvangt Koninklijke onderscheiding

De heer Dirk van Os is woensdagavond 30 september tijdens een kerkenraads-vergadering door burgemeester Fröhlich verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ruim vijftig jaar is de 84-jarige Van Os als vrijwilliger actief geweest in Hagestein en Leerdam. Vanaf vanavond mag hij zich dan ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De heer Dirk van Os is woensdagavond 30 september door burgemeester Fröhlich verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ruim vijftig jaar is de 84-jarige Van Os als vrijwilliger actief geweest in Hagestein en Leerdam. Vanaf woensdagavond mag hij zich dan ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Hervormde gemeente Hagestein-Hoef en Haag

Met een korte onderbreking van twee jaar is de heer Van Os van 1967 tot 1989 diaken geweest bij de Hervormde Gemeente Hagestein-Hoef en Haag. In deze vrijwilligersfunctie heeft hij talrijke bezoeken gebracht aan ouderen, eenzamen en zieken. Ook zette hij zich in bij het opzetten van en het gestalte geven aan de Vakantie Bijbel Week, de Hervormde Vrouwendienst en de restauratie van het kerkgebouw in Hagestein. Daarnaast was de heer Van Os in deze periode acht jaar leider van de jongensclub en nam hij acht jaar zitting in de evangelisatiecommissie.

Sinds 1990 vervult de heer Van Os, met enkele korte tussenpozen, de functie van ouderling bij de Hervormde Gemeente Hagestein-Hoef en Haag. In de periode 2000-2006 was hij tevens scriba (secretaris) van de kerkenraad. Binnenkort stopt hij met zijn vrijwilligersactiviteiten voor de kerk.

Woonzorgcentrum Huis ter Leede

Ook in Leerdam is de heer Van Os bekend! Zo heeft hij vanaf de oprichting van woonzorgcentrum Huis ter Leede in 1968 (tot 2005) zitting gehad in het Algemeen Bestuur, waarvan enkele jaren als voorzitter. In 1993 (tot 2005) werd hij daarnaast lid van het Dagelijks Bestuur. Ook is de heer Van Os enkele jaren voorzitter van de Identiteitscommissie geweest.

Naast deze bestuurlijke vrijwilligersfuncties was de heer Van Os actief in het reilen en zeilen rond de weekafsluitingen, de diensten in het huis op bijzondere feestdagen, in het leiden van de kerstdiners en bij de activiteitenmarkten in Huis ter Leede. Ook verzorgt hij al ruim twintig jaar één keer per week een bijbeluurtje voor bewoners van Huis ter Leede en maandelijks een bijbeluurtje voor de bewoners van zorglocatie De Wending Philadelphia in Veenendaal.