Circulaire economie: Tasjes van vlaggen en banners

De gemeente gaat vlaggen en banners uit voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik een nieuwe bestemming geven als tas.

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Afval is de nieuwe grondstof. Daarom proberen we in onze gemeente zoveel mogelijk te hergebruiken. Zelf het goede voorbeeld geven hoort daar natuurlijk bij.

Oude vlaggen en banners

De gemeente gaat daarom de vlaggen en banners uit voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik, een nieuwe bestemming geven als tas. Door het materiaal om te zetten in tassen blijft de nostalgische waarde bewaard, voorkomen we afval en creëren we een duurzaam, praktisch en bruikbaar product, dat de gemeente zelf weer kan inzetten.

Helaas hebben we zelf niet voldoende materiaal om een volledige oplagen tassen te kunnen laten maken. Daarom nodigen wij ondernemers uit de gemeente uit om ons materiaal aan te vullen. Bent u ondernemer en heeft u ook oude banners of vlaggen die u liever niet in de vuilnisbak ziet verdwijnen, maar toegepast ziet worden in een circulaire tas? Laat het ons dan weten. Wij nemen het materiaal gratis van u af en verwerken het in een mooi en duurzaam product voor de gemeente Vijfheerenlanden.

Aanmelden?

Stuur vóór 22 oktober 2021 de benodigde informatie over uw materiaal naar duurzaam@vijfheerenlanden.nl, dan nemen we contact met u op.

Graag ontvangen we de volgende gegevens:

• Uw contactgegevens
  • Aantal vlaggen & banners
  • Afmetingen (Lengte x breedte)
  • Foto ter verificatie van het materiaal en opdruk