Blijf thuis met prachtig weer!

Maak dit weekend van de nood een deugd: kijk eens rond in de tuin en op uw balkon. Niet alleen om de plantjes te verzorgen maar ook om meteen een bijdrage te leveren aan het klimaat.

Maak dit weekend van de nood een deugd: kijk eens rond in de tuin en op uw balkon. Niet alleen om de plantjes te verzorgen maar ook om meteen een bijdrage te leveren aan het klimaat. Veel regenwater gaat direct via regenpijpen en straatkolken het riool in, op weg naar een zuiveringsinstallatie. Dit is zonde omdat regenwater helemaal niet intensief hoeft te worden gezuiverd. Voor inwoners van Vijfheerenlanden ligt er de mooie uitdaging om zoveel mogelijk regenwater voor eigen planten te benutten.

In een tuin kan dat bijvoorbeeld met een regenton. Die is aan te sluiten op een regenpijp. Goed voor de planten en voor het klimaat. Ook op een balkon kunt u water opvangen. Dat kan ook met een kleine regenton als de regenpijp in de buurt van het balkon naar beneden loopt. Overleg wel met de vereniging van eigenaren of dat mag.