Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

Wilt u weten hoe druk het is in uw straat? Vanaf 30 mei 2022 zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar! Met dit kleine apparaatje op uw raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Alle tellingen worden weergegeven op het dataplatform van Telraam.

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei 2022 zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. U hebt een geschikt raam nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg, zonder hinder van bomen, struiken of lantaarnpalen. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 15 mei 2022.

Telraamnetwerk provincie Utrecht

Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken.

Het levert u interessante informatie op over uw buurt, maar kan ook aanleiding zijn om bijvoorbeeld het gesprek met de gemeente aan te gaan. Ook overheden of onderzoekers kunnen van de data gebruik maken.

Het einddoel is een Telraamnetwerk in álle gemeenten van de provincie Utrecht. Er zijn uiteindelijk gemiddeld ongeveer 10 Telramen per gemeente te vergeven.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de projectpagina van Telraam. Aanmelden kan tot en met 15 mei 2022. Daarna krijgt u bericht of uw raam geschikt is voor deelname en of u daadwerkelijk geselecteerd bent. De startworkshop is dan op 30 mei 2022.

Wilt u eerst meer informatie? Op 9 mei 2022 om 19.30 uur wordt er een online vragenuurtje georganiseerd.

Wilt u weten wat voor soort informatie wordt verzameld met Telraam, kijk dan als voorbeeld eens op de pagina van dit Telraam in de stad Utrecht.

En als u geïnteresseerd bent in wat er nog meer gebeurt binnen Samen Meten Utrecht, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief!