Algemene maatregelen wegens Coronavirus

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

  • De weekmarkten in Vijfheerenlanden gaan vanaf woensdag 13 mei weer volledig open. Wel moeten we ons aan een paar dingen houden: we houden anderhalve meter afstand van elkaar (er wordt een verplichte looproute ingesteld) en we betalen alleen via Pin betalingen.
  • Het afval wordt vooralsnog normaal opgehaald door Waardlanden. Houd de website van Waardlanden in de gaten voor actuele informatie.
  • Om redenen van veiligheid en gezondheid in verband met het coronavirus stoppen de begeleiders en de cliënten van ASVZ per direct met de wekelijkse huis-aan-huis inzameling in Leerdam Binnenstad en Leerdam Oost. 
  • Bureau OVL blijft bereikbaar via het gebruikelijke e-mailadres en telefoonnummer (wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van hen gewend bent). Dank voor uw begrip.
  • De bibliotheken gaan per 25 mei weer open. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Bibliotheek Lek & IJssel.
  • Het openbaar vervoer rijdt vanaf vandaag volgens een aangepaste dienstregeling. De servicewinkel in Gorinchem heeft aangepaste openingstijden. Verzoek aan busreizigers: stap via de achterdeur in en check daar in. Zo verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Meer informatie vindt u op qbuzz.nl of ov-nl.nl
  • In verband met het coronavirus is de start van het vaarseizoen van het fiets- en voetveer De Overkant tussen Ameide en Lopik tot nader order uitgesteld. Deze stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 4 april a.s. Dit betekent dat het veer in elk geval gedurende de gehele maand april uit de vaart zal zijn. Nadere info volgt via De Overkant, voetveer-ameide-lopik.nl.
    Voetveer Vrevia (tussen Vreeswijk en Vianen) meldt de volgende maatregelen: In verband met de verspreiding van het coronavirus vragen wij u om vanaf heden tot nadere berichtgeving zélf contant en gepast af te rekenen voor de overvaart (€ 0,80 voor voetgangers € 1,20 voor fietsers). Zo beschermen wij u en onze schippers. We vertrouwen op uw medewerking.