• Actuele en geplande werkzaamheden

29 november 2022

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen

05 december 2022

In het schema vindt u een overzicht van de gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen. Wilt u zeker weten dat u terecht kunt dan adviseren wij u om tijdig een afspraak in te plannen.

• Aanvragen parkeervergunning en parkeerontheffing

02 december 2022

Heeft u een auto en woont u in het centrum van Leerdam of Vianen?

• Straatverlichting kapot? Geef het door!

30 november 2022

Staat er bij u in de straat een lantaarnpaal die het niet doet? Geef de storing dan door aan Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede.

• DoneerRing in Leerdam

30 november 2022

Heeft u het al gezien, de DoneerRing rondom afvalbakken in Leerdam? Dit is een ijzeren ring rondom afvalbakken, waar mensen hun statiegeldflesjes in kunnen zetten.

• Orange the World 2022

25 november 2022

Gemeente Vijfheerenlanden is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren vanaf 25 november 2022 de gemeentehuizen van Leerdam, Vianen en Meerkerk oranje en wappert de Orange the World vlag bij deze zelfde gemeentehuizen.

• Petanque– en padelbanen sportpark Blankensteijn

24 november 2022

Altijd al willen leren pushen, een betere boule willen maken of de basistechnieken van padel aanleren? Kom dan zaterdag 26 november a.s. tussen 14.30 en 16.00 uur naar Sportpark Blankensteijn! Pak de kans om kennis te maken met petanque, padel en hockey.

• Commissievergaderingen november/december 2022

24 november 2022

De vergaderingen van de commissie RWD, WOS en AZ in november en december.

• Op naar een straatbeeld zonder peuken!

16 november 2022

We leven in een tijd waarin we met zijn allen moeten werken aan een schone en duurzame wereld.

• Beleidskader energietransitie vastgesteld

16 november 2022

In de raadsvergadering van 10 november heeft de gemeenteraad het beleidskader energietransitie gewijzigd vastgesteld.

• AAN in het donker

15 november 2022

Fiets veilig en voorkom een boete. Zorg er vandaag nog voor dat u AAN bent in het donker.

• HackShield

14 november 2022

De politie en burgemeester hebben een speciale oproep voor alle basisscholen in de gemeente...

• Aanpak bruggen Merwedekanaal

11 november 2022

De komende jaren werkt de provincie Zuid-Holland, samen met de provincie Utrecht, aan het groot onderhoud van zeven bruggen over het Merwedekanaal.
    Een aantal van deze bruggen liggen in onze gemeente. Als eerste worden de Zwaanskuikenbrug (tussen Lexmond en Hei- en Boeicop) en de Meerkerksebrug aangepakt.

• Gezocht: Energiecoach (vrijwilligersfunctie)

07 november 2022

Wilt u anderen helpen om energiekosten zo laag mogelijk te houden? Voor de Aanpak Energiearmoede Vijfheerenlanden zijn we op zoek naar energiecoaches!

• Mobiel cameratoezicht Hoef en Haag

16 november 2022

De burgemeester heeft besloten om mobiel cameratoezicht toe te passen op twee plaatsen in Hoef en Haag in Vianen.

• Rechthebbenden graven gezocht

24 mei 2022

De komende periode plaatsen we bordjes bij graven waarvan het grafrecht vervallen is. De bordjes worden geplaatst omdat van deze graven de contactpersonen niet bekend of allang overleden zijn.

• Aanpak sluipverkeer door inrijverboden

17 november 2022

Met het vaststellen van het concept verkeersbesluit “instellen inrijverboden” en de bijbehorende concept-beleidsregels wil het college van de gemeente Vijfheerenlanden een einde maken aan het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond in de avondspits.