Nieuws RSS icoon

• Wanneer staan we klaar voor u rondom de feestdagen?

06 december 2019

Graag geven we u een overzicht van de gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen.

• Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 6 januari 2020

02 december 2019

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 6 januari 2020 van 19.30-21.30 uur in Het Spant te Ameide.

• Vergadering gemeenteraad 12 december 2019

02 december 2019

Op donderdag 12 december 2019 is er een openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Vijfheerenlanden. De vergadering start om 20.00 uur in het gemeentehuis in Meerkerk (Prinses Marijkeweg 1).

• Parkeren digitaal regelen

06 december 2019

Vanaf nu kunt u het parkeren van uw auto in de binnenstad van Leerdam of Vianen weer regelen via een parkeervergunning of –ontheffing.

• Samen schoon het nieuwe jaar in!

02 december 2019

Waardlanden organiseert in Leerdam Oost en West een extra inzameling voor grof huishoudelijk afval. Op 7 december sluiten ze in Leerdam Oost aan bij de Afval-opruimzaterdag. Op 12 december organiseren ze in Leerdam West een extra inzameling. Heeft u spullen die u een tweede leven wilt geven? Dat kan ook, Kringloop Leerdam is er om ze van u in ontvangst te nemen.

• Passanten in Vianen gaan weer betalen voor gebruik passantenhaven

29 november 2019

In 2017 besloot de toenmalige gemeente Vianen om het liggeld in de passantenhaven af te schaffen om het aantal bezoekers in de Vrijstad te verhogen. Sindsdien konden passanten gratis gebruik maken van de haven inclusief het gebruik van stroom en water.

• Studenten werken aan nieuwe stilteruimte Leerdam

26 november 2019

Zeven studenten van ROC Midden Nederland werken aan een ontwerp voor de renovatie van een voormalige beheerderswoning op de begraafplaats aan de Tiendweg in Leerdam. De woning wordt gerenoveerd tot stilteruimte waar nabestaanden rustig kunnen gedenken.

• Roeiverenigingen in de passantenhaven Vianen

22 november 2019

Sinds vorige week liggen er tijdelijk arken voor de roeiverenigingen in de passantenhaven van Vianen.

• Meer weten over buurtpreventie?

19 november 2019

Wij gaan graag met de actieve inwoners in gesprek over wat zij van de gemeente verwachten.

• 75 jaar Vrijheid

18 november 2019

In 2019 en 2020 herdenken en vieren we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Ook in de gemeente Vijfheerenlanden herdenken en vieren we deze belangrijke gebeurtenis.

• Hulp bij armoede

23 september 2019

De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

• Werkzaamheden De Laak in Lexmond

De Laak in Lexmond is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom staan er werkzaamheden gepland vanaf 30 september. De werkzaamheden zullen twee maanden duren.