Nieuws RSS icoon

• Onderzoek naar dienstverlening

09 juli 2020

Onze dienstverlening willen we ook in de toekomst laten aansluiten op uw wensen. Wij vinden het belangrijk om te weten of u gebruik wilt maken van de balies en/of de digitale mogelijkheden voor dienstverlening. Daarom vragen wij naar uw mening via een onderzoek..

• Coronavirus

30 juni 2020

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Jongeren in gesprek over 1,5 meter samenleving

09 juli 2020

Maandagavond 6 juli 2020 gingen jongeren in gesprek met burgemeester Sjors Fröhlich en wethouder Tirtsa Kamstra. Ze spraken over de coronacrisis, de 1,5 meter samenleving en het effect daarvan op hun leven.

• Kadernota 2021-2024: gemeente Vijfheerenlanden blijft financieel gezond

09 juli 2020

Wat is een kadernota? De kadernota is in principe een uitwerking van het collegeprogramma. Hierin staan de plannen voor de gemeente en wat ze gaan kosten.

• Informatieavond kindcentrum Hoef en Haag

06 juli 2020

In het dorpshart wordt een kindcentrum gebouwd, waarin de scholen LEEF! en Het Avontuur samen met Stichting Kinderopvang Vianen een plek krijgen. We willen het ontwerp graag aan omwonenden en geïnteresseerden laten zien. Daarom organiseren wij een informatieavond op woensdag 15 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur bij manege Stal Bosgoed in Hagestein.

• Buurtpreventie gemeente Vijfheerenlanden

29 juni 2020

Onze gemeente heeft veel wijken en buurten met een eigen karakter. We doen onze uiterste best om onze omgeving schoon, heel en veilig te houden. Dit doen we samen met partners zoals bijvoorbeeld de politie, reinigingsdienst Waardlanden en het jeugd- en jongerenwerk. Maar voor een belangrijk deel worden we ondersteund door onze inwoners en ondernemers zelf.

• Geef hulpverleners de ruimte

29 juni 2020

Bij calamiteiten moet de brandweer snel ter plaatse kunnen komen, want de eerste minuten zijn van levensbelang. Geparkeerde auto’s zijn vaak een probleem voor brandweerwagens. Vooral in smalle straatjes is het een probleem. Fout geparkeerde auto’s maken het nog lastiger om op tijd bij het brandadres te zijn.

• Burgemeester Fröhlich reikt 23 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens uitgestelde Lintjesregen

07 juli 2020

Op vrijdag 3 juli overhandigt burgemeester Fröhlich de onderscheidingen tijdens een aangepaste Lintjesregen.

• Nieuwe contracten Regiotaxi Utrecht

26 juni 2020

Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen.

• Proefprojecten gezocht

22 juni 2020

De gemeente Vijfheerenlanden wil u in de gelegenheid stellen om proefprojecten Wet kwaliteitsborging te starten.

• Junior Cyber Agents gezocht

18 juni 2020

De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst.

• 16 Utrechtse gemeenten tekenen voor sneller en beter inburgeren

18 juni 2020

Zestien Utrechtse gemeenten gaan nauwer samenwerken bij de opvang en begeleiding van statushouders. Zodat statushouders sneller de taal leren, een opleiding volgen en meer kans maken op de arbeidsmarkt. Op woensdag 17 juni 2020 ondertekenen de zogeheten U16 gemeenten uit regio Utrecht de vernieuwde bestuursovereenkomst Asiel & Integratie.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Corona informatie voor statushouders

18 mei 2020

Er is veel informatie beschikbaar over de maatregelen, de richtlijnen en adviezen rond het coronavirus. Maar de meeste communicatie is er uitsluitend in het Nederlands. Terwijl het juist van groot belang is dat iedereen informatie krijgt over het coronavirus. Ook inwoners die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen.

• Dienstverlening

07 juli 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

• Algemene maatregelen wegens Coronavirus

18 juni 2020

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl