Nieuws RSS icoon

 • Onderzoek naar dienstverlening

  09 juli 2020

  Onze dienstverlening willen we ook in de toekomst laten aansluiten op uw wensen. Wij vinden het belangrijk om te weten of u gebruik wilt maken van de balies en/of de digitale mogelijkheden voor dienstverlening. Daarom vragen wij naar uw mening via een onderzoek..

 • Coronavirus

  30 juni 2020

  Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

 • Jongeren in gesprek over 1,5 meter samenleving

  09 juli 2020

  Maandagavond 6 juli 2020 gingen jongeren in gesprek met burgemeester Sjors Fröhlich en wethouder Tirtsa Kamstra. Ze spraken over de coronacrisis, de 1,5 meter samenleving en het effect daarvan op hun leven.

 • Kadernota 2021-2024: gemeente Vijfheerenlanden blijft financieel gezond

  09 juli 2020

  Wat is een kadernota? De kadernota is in principe een uitwerking van het collegeprogramma. Hierin staan de plannen voor de gemeente en wat ze gaan kosten.

 • Informatieavond kindcentrum Hoef en Haag

  06 juli 2020

  In het dorpshart wordt een kindcentrum gebouwd, waarin de scholen LEEF! en Het Avontuur samen met Stichting Kinderopvang Vianen een plek krijgen. We willen het ontwerp graag aan omwonenden en geïnteresseerden laten zien. Daarom organiseren wij een informatieavond op woensdag 15 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur bij manege Stal Bosgoed in Hagestein.

 • Buurtpreventie gemeente Vijfheerenlanden

  29 juni 2020

  Onze gemeente heeft veel wijken en buurten met een eigen karakter. We doen onze uiterste best om onze omgeving schoon, heel en veilig te houden. Dit doen we samen met partners zoals bijvoorbeeld de politie, reinigingsdienst Waardlanden en het jeugd- en jongerenwerk. Maar voor een belangrijk deel worden we ondersteund door onze inwoners en ondernemers zelf.

 • Geef hulpverleners de ruimte

  29 juni 2020

  Bij calamiteiten moet de brandweer snel ter plaatse kunnen komen, want de eerste minuten zijn van levensbelang. Geparkeerde auto’s zijn vaak een probleem voor brandweerwagens. Vooral in smalle straatjes is het een probleem. Fout geparkeerde auto’s maken het nog lastiger om op tijd bij het brandadres te zijn.

 • Burgemeester Fröhlich reikt 23 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens uitgestelde Lintjesregen

  07 juli 2020

  Op vrijdag 3 juli overhandigt burgemeester Fröhlich de onderscheidingen tijdens een aangepaste Lintjesregen.

 • Nieuwe contracten Regiotaxi Utrecht

  26 juni 2020

  Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen.

 • Proefprojecten gezocht

  22 juni 2020

  De gemeente Vijfheerenlanden wil u in de gelegenheid stellen om proefprojecten Wet kwaliteitsborging te starten.

 • Junior Cyber Agents gezocht

  18 juni 2020

  De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst.

 • 16 Utrechtse gemeenten tekenen voor sneller en beter inburgeren

  18 juni 2020

  Zestien Utrechtse gemeenten gaan nauwer samenwerken bij de opvang en begeleiding van statushouders. Zodat statushouders sneller de taal leren, een opleiding volgen en meer kans maken op de arbeidsmarkt. Op woensdag 17 juni 2020 ondertekenen de zogeheten U16 gemeenten uit regio Utrecht de vernieuwde bestuursovereenkomst Asiel & Integratie.

 • Digitale veiligheid tijdens corona

  18 mei 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

 • Corona informatie voor statushouders

  18 mei 2020

  Er is veel informatie beschikbaar over de maatregelen, de richtlijnen en adviezen rond het coronavirus. Maar de meeste communicatie is er uitsluitend in het Nederlands. Terwijl het juist van groot belang is dat iedereen informatie krijgt over het coronavirus. Ook inwoners die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen.

 • Dienstverlening

  07 juli 2020

  De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

 • Algemene maatregelen wegens Coronavirus

  18 juni 2020

  Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

 • Bekendmakingen voortaan ook digitaal

  09 januari 2020

  Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl