Nieuws RSS icoon

• Bijeenkomsten horecabeleid

13 januari 2020

In 2020 komt er een nieuwe verordening, één voor Vijfheerenlanden. Wij willen graag samen met u de inhoud maken. Tijdens twee bijeenkomsten kunnen horecaondernemers en bestuur van verenigingen of stichtingen laten weten wat belangrijk is.

• Online afspraak maken en inloggen op de digitale belastingbalie weer mogelijk

27 januari 2020

Vandaag zijn alle systemen weer hersteld en kunnen wij u weer online van dienst zijn voor het maken van een afspraak en aan de digitale belastingbalie

• Gemeente Vijfheerenlanden sluit hennepconvenant

21 januari 2020

De burgemeester en het college maken bekend dat zij op 7 januari 2020 hebben ingestemd met het hennepconvenant Midden-Nederland 2019-2022.

• Uitschakeling digitale systemen

17 januari 2020

Donderdagavond 16 januari hebben wij een aantal systemen uitgeschakeld.

• Verbeteren busstation Lekbrug Vianen

17 januari 2020

Reist u wel eens via het busstation Lekbrug Vianen? De provincie Utrecht en de gemeente Vijfheerenlanden willen graag weten of het busstation goed aansluit bij uw wensen.

• Gun uw spullen een tweede leven

13 januari 2020

Na een grote schoonmaak houdt u vaak herbruikbare spullen over. Spullen die een tweede leven krijgen komen niet onnodig in de afvalstroom terecht.

• Straatverlichting kapot? Geef het door!

13 januari 2020

Staat er bij u in de straat een lantaarnpaal die het niet doet? Geef de storing dan door aan Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede. Dit bureau houdt in onze gemeente toezicht op het herstel van kapotte straatverlichting.

• Eerste paal De Schakel Leerbroek

10 januari 2020

Na ruim vijf jaar van planvorming en voorbereiding is het nu zover dat de eerste paal geslagen kan worden voor het complex De Schakel in Leerbroek.

• Workshops in de energiewoning

24 januari 2020

In het Huis vol Energie aan de M.C. van Hallstraat 8 in Vianen kunnen inwoners vanaf 23 januari tot eind maart terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Er worden regelmatig gratis workshops gehouden in deze woning.

• Beleef een energiezuinige woning!

24 januari 2020

De gemeente Vijfheerenlanden opent donderdag 23 januari een energiezuinige voorbeeldwoning in Vianen. De energiezuinige woning ligt aan de M.C. van Hallstraat, waar inwoners vanaf 23 januari tot eind maart terecht kunnen voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Iedere donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur zijn er inloopmomenten. Daarnaast zijn er regelmatig workshops.

• Eerste Publieksprijs Inwonersinitiatieven uitgereikt

07 januari 2020

De gemeente heeft de publieksprijs in het leven geroepen om inwoners die zich inzetten voor de gemeente, hun buurt, wijk of woonplaats in het zonnetje te zetten. Elk winnend initiatief krijgt dan ook een high tea voor de mensen die direct bij het initiatief betrokken zijn.

• Wijk- en dorpsgericht werken

30 december 2019

Wijk- en dorpsgericht werken betekent dat we werken vanuit de behoefte en identiteit van een wijk, dorp of stad. Iedereen geeft zelf aan waar de behoefte ligt, niet de overheid. Geen dorp, wijk of stad is hetzelfde en dat waarderen we.

• Alcohol? Ik Pas!

30 december 2019

Drinkt u weleens alcohol? En bent u benieuwd wat er gebeurt als u daar even mee stopt? Doe dan vanaf 1 januari 2020 30 dagen mee aan IkPas.

• Van WIL naar Avres

03 januari 2020

De dienstverlening van WIL aan inwoners uit Vianen en omgeving gaat per 1 januari 2020 over naar Avres.

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl