Vanwege een storing is de digitale belastingbalie tijdelijk niet bereikbaar.
Excuus voor het ongemak.

Nieuws RSS icoon

• Coronavirus

02 december 2020

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Actuele en geplande werkzaamheden

02 december 2020

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Archeologische vondst in Vianen

01 december 2020

Tijdens werkzaamheden onder archeologische begeleiding in Vianen zijn menselijke botten gevonden. Het gaat om een archeologisch zeer bijzondere vondst.

• Afvalstoffenverordening en uitvoeringsbesluit ter inzage

30 november 2020

De ontwerp Afvalstoffenverordening Vijfheerenlanden met bijbehorend Uitvoeringsbesluit ligt ter inzage vanaf maandag 30 november 2020 tot en met vrijdag 8 januari 2021.

• Aanvragen parkeervergunning of –ontheffing

30 november 2020

Vanaf nu kunt u weer de parkeervergunning of –ontheffing verlengen!

• Online informatiebijeenkomst aardgasvrij Vijfheerenlanden

30 november 2020

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn, dat heeft de Nederlandse overheid besloten. Hoe gaan we dat in Vijfheerenlanden aanpakken?

• Gratis gesprek met wooncoaches om uw huis energiezuiniger te maken

23 november 2020

Wilt u een lagere energierekening, maar weet u nog niet goed wat de mogelijkheden zijn en hoe u kunt beginnen? Dan is een gesprek met een wooncoach aan te raden.

• Vanaf 25 november kleurt Vijfheerenlanden oranje

23 november 2020

Gemeente Vijfheerenlanden zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren vanaf 25 november de verschillende gemeentehuizen oranje.

• Commissievergaderingen december 2020

30 november 2020

De commissievergaderingen van de gemeente Vijfheerenlanden zullen in december wegens de maatregelen door het coronavirus op digitale wijze plaatsvinden.

• Eén markt- en standplaatsenbeleid voor Vijfheerenlanden

19 november 2020

Dat betekent dat voor iedereen die een standplaats heeft op een weekmarkt, minimarkt of een losstaande standplaatsplek eenduidige afspraken en tarieven gelden.

• Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenlanden koploper nieuw inburgeringsbeleid

17 november 2020

Op 1 januari 2022 treedt naar verwachting de nieuwe Wet inburgering in werking. Dit betekent een grote verandering in de verantwoordelijkheden voor gemeenten rondom inburgering en participatie. Als een van de eerste gemeenten in Nederland hebben de colleges van Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenlanden gezamenlijk nieuw beleid opgesteld om uitvoering te geven aan de nieuwe wetgeving.

• Aanpassing dienstregeling U-OV per 15 november

16 november 2020

U-OV past vanaf zondag 15 november de dienstregeling van buslijnen aan.

• Een gezonde groene voetbalvereniging

16 november 2020

Energieneutraal worden is de stip op de horizon voor voetbalvereniging SC Everstein.

• Help mee aan een gezonder Vijfheerenlanden!

16 november 2020

De tweede en laatste herinnering van het Gezondheidsonderzoek valt in de week van 16 november in de brievenbus.

• Gesubsidieerde en onafhankelijke plattelandscoach

30 november 2020

De landbouwsector is altijd in beweging en staat ook nu voor verschillende uitdagingen. De provincie Utrecht vindt het daarom essentieel om agrarische ondernemers en erfeigenaren juist nu op onafhankelijke wijze bij te staan en te faciliteren.

• Eerste gemeentehuis Vijfheerenlanden

13 november 2020

De gemeente Vijfheerenlanden buigt zich momenteel over één van de belangrijkste onderwerpen voor de nieuwe gemeente, het gemeentehuis. Huisvesting, die voldoet aan de wensen van onze inwoners met betrekking tot de dienstverlening en op moderne wijze een werkplek creëert voor alle medewerkers.

• Online Duurzame huizenroute

09 november 2020

De Duurzame Huizen Route van 7 november tot 15 december 2020 delen meer dan 1.600 woningeigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Via een videoverbinding laten ze zien hoe ze hun woning duurzamer maakten en gaan ze met bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via duurzamehuizenroute.nl.

• Nieuwe Adviesraad Sociaal Domein

03 november 2020

Maandagavond 2 november jl. startte de nieuwe Adviesraad voor het Sociaal Domein in de gemeente Vijfheerenlanden.

• Herinrichting Stationsweg en voorplein station Leerdam

03 november 2020

Van maandag 9 november tot en met vrijdag 4 december wordt de Stationsweg en het voorplein van het station in Leerdam opnieuw ingericht

• Week van de Pleegzorg

03 november 2020

Vanaf de Week van de Pleegzorg loopt er in de Lekstroom regio de campagne ‘Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien!’

• Heft in eigen hand

02 november 2020

Elke maand brengen wij een inwonersinitiatief onder uw aandacht. Het kan een informerend artikel zijn, maar wij willen u vooral ook uitnodigen zelf het initiatief te nemen en te inspireren.

• Wmo-vervoer van MolenHopper naar Regiotaxi

19 oktober 2020

Oud-Leerdam en oud-Zederik sluiten vanaf 16 december 2020 aan bij het contract van oud-Vianen, van de Regiotaxi Utrecht.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Contact met de gemeente

01 december 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl