• Actuele en geplande werkzaamheden

07 maart 2022

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Zaterdag 18 juni 2022: Veteranendag Vijfheerenlanden

24 mei 2022

Op zaterdag 18 juni organiseert de gemeente Vijfheerenlanden de lokale Veteranendag.

• Wie verdient de Vijfheerenlanden Jeugdpenning?

24 mei 2022

Welke jonge inwoner tussen de 6 en 25 jaar verdient volgens u een Jeugdpenning?

• Eikenprocessierupsen

16 mei 2022

De eikenprocessierups is een harige rups die in eiken leeft. Ongeveer eind mei ontstaan er microscopisch kleine brandharen, die overlast kunnen veroorzaken.

• ‘Het stinkt naar anijs’

11 mei 2022

Ruim 80 belangstellende inwoners en ondernemers uit de gemeente Vijfheerenlanden woonden op dinsdag 10 mei 2022 een informatieavond in Lexmond bij over ondermijnende criminaliteit. Ze kregen een hennepkwekerij en een drugslab te zien en leerden om ondermijnende criminaliteit te herkennen.

• Nieuw college Vijfheerenlanden geïnstalleerd

11 mei 2022

Maandagavond 9 mei 2022 is het nieuwe college geïnstalleerd in de raadzaal van Meerkerk in de gemeente Vijfheerenlanden. De gemeenteraad heeft de volgende wethouders benoemd: de heren Teus Meijdam, John van der Velden, Kees Bel, Ton van Maanen en Joop van Montfoort.

• Na een leven vol ontberingen een anoniem graf in Vianen

09 mei 2022

Tijdens werkzaamheden onder archeologische begeleiding in Vianen zijn menselijke botten gevonden. Het gaat om een archeologisch zeer bijzondere vondst. Na voorzichtig blootleggen zijn er nu tientallen skeletten opgegraven en onderzocht. De onderzoeksresultaten zijn nu bekend.

• Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

06 mei 2022

Wilt u weten hoe druk het is in uw straat? Vanaf 30 mei 2022 zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar! Met dit kleine apparaatje op uw raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Alle tellingen worden weergegeven op het dataplatform van Telraam

• Afsluiting weekenden Noordplein Voorstraat Vianen

03 mei 2022

In de maanden mei tot en met september is het plein van vrijdag 11.00 uur tot en met zondag 23.00 uur niet toegankelijk voor het verkeer.

• Rechthebbenden graven gezocht

24 mei 2022

De komende periode plaatsen we bordjes bij graven waarvan het grafrecht vervallen is. De bordjes worden geplaatst omdat van deze graven de contactpersonen niet bekend of allang overleden zijn.

• Huisvesting statushouders

03 mei 2022

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

• Aanpak sluipverkeer door inrijverboden

25 maart 2022

Met het vaststellen van het concept verkeersbesluit “instellen inrijverboden” en de bijbehorende concept-beleidsregels wil het college van de gemeente Vijfheerenlanden een einde maken aan het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond in de avondspits.