Nieuws RSS icoon

• Bijeenkomst 'Georganiseerde criminaliteit dichtbij'

10 februari 2020

Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De boerenschuur of het winkelpand dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Voorbeelden van georganiseerde criminaliteit (of ‘ondermijning’) die ook in uw omgeving kunnen voorkomen.

• Informatieavond werkzaamheden Kom Lekdijk Lexmond

25 februari 2020

In de Kom Lekdijk in Lexmond moeten kabels en leidingen vervangen worden. Daarna wordt de weg opnieuw ingericht. Vanwege de beperkte ruimte zijn de werkzaamheden een uitdaging.

• Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

25 februari 2020

Eind februari en/of eind april 2020 ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2020.

• JA-JA stickers?

25 februari 2020

In de gemeente Vijfheerenlanden hebben we geen JA-JA stickers en ontvangt u zonder sticker alle post zoals u gewend bent. Er zijn meerdere gemeenten in Nederland die JA-JA stickers hebben. In die gemeenten ontvangt men zonder sticker geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer.

• Start pilot Woontrainingshuis in Leerdam

25 februari 2020

In de gemeente Vijfheerenlanden start een pilot woontrainingshuis voor jongeren en jong volwassenen. De gemeente wil op praktische wijze jong volwassenen, die nog niet in staat zijn zelfstandig te wonen, ondersteunen.

• Evenementenbijeenkomst: Verkeer

21 februari 2020

Graag nodigen wij organisatoren van evenementen uit. Tijdens deze bijeenkomst geven we u meer inzicht over het thema: Verkeer.

• Weggesleept voertuig

17 februari 2020

De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als u fout geparkeerd staat. Staat een auto hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd? Ook dan slepen we uw voertuig weg.

• Gun uw spullen een tweede leven

17 februari 2020

Na een goede schoonmaak houdt u vaak herbruikbare spullen over. Spullen die een tweede leven krijgen komen niet onnodig in de afvalstroom terecht.

• Digitaal inwonerspanel

17 februari 2020

De gemeente Vijfheerenlanden vindt de mening en ideeën van haar inwoners belangrijk. Het digitaal Inwonerspanel Vijfheerenlanden is één van de manieren waarop we inwoners betrekken bij het beleid van de gemeente.

• Werkzaamheden Koningin Emmalaan Leerdam

19 februari 2020

De Koningin Emmalaan in Leerdam moet verkeersveiliger. Bewoners en gemeenten hebben hier een plan voor uitgewerkt.

• Veilig mailen met de gemeente Vijfheerenlanden

11 februari 2020

Vanaf maart 2020 gaat de gemeente e-mails met vertrouwelijke en/ of persoonsgevoelige informatie versturen via versleutelde berichten mét een extra beveiliging.

• Koolmonoxide: u ruikt het niet, u ziet het niet, u proeft het niet

11 februari 2020

Als iets niet in orde is met uw verwarmingsinstallatie dan kan er een giftig gas vrijkomen: koolmonoxide, ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Een koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen.

• Bouwrijp maken Sluiseiland Vianen

11 februari 2020

De voorbereidingen voor het project Kop Zuid – Sluiseiland in Vianen zijn in volle gang.

• Brexit: wat betekent dit voor u?

10 februari 2020

Vanaf 1 februari 2020 is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van de EU. Op dit moment geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode verandert vrijwel niets voor bedrijven en burgers. De EU-regels en -wetten blijven geldig voor het Verenigd Koninkrijk.

• Bijeenkomsten over dementie

04 februari 2020

Op verschillende plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. U bent er van harte welkom!

• Duurzaam wonen en leven

03 februari 2020

Vanaf 23 januari 2020 is het ‘Huis vol energie’ geopend. Daar kunt u terecht als u uw huis energiezuinig(er) wilt maken of gewoon eens een energiezuinige woning wilt beleven.

• Langer thuis wonen met een Blijverslening

31 januari 2020

Senioren kunnen vanaf 1 februari 2020 gebruik maken van de nieuwe Blijverslening van de gemeente Vijfheerenlanden. Met deze lening kunnen ze hun woning aan passen. Zowel huurders als particuliere huiseigenaren kunnen hier gebruik van maken. Hierdoor kunnen senioren langer of zo lang mogelijk in hun huidige woning blijven wonen.

• Extra onderzoek bestaande gebouwen

28 januari 2020

Vanaf 2020 gaat de gemeente extra controleren of bepaalde gebouwen veilig zijn gebouwd.

• Val op in het donker en bij regenachtig weer

28 januari 2020

Goede fietsverlichting is belangrijk voor uw veiligheid.

• Workshops in de energiewoning

24 februari 2020

In het Huis vol Energie aan de M.C. van Hallstraat 8 in Vianen kunnen inwoners vanaf 23 januari tot eind maart terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Er worden regelmatig gratis workshops gehouden in deze woning.

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl