Opbouwwerker De Hagen (24 u/w)

Ben jij onze verbinder?

Opbouwwerker de Hagen

Dit ga je doen

De opbouwwerker is vanuit De Prenter het gezicht voor de wijk De Hagen in Vianen. De opbouwwerker organiseert de dialoog met de wijk, activeert en betrekt de bewoners en ondersteunt de doorontwikkeling van de Prenter als ontmoetingsplek van de wijk. Dat doet de opbouwwerker samen met de organisaties die in de Prenter gehuisvest zijn.

Op dit moment wordt voor De Hagen een wijkaanpak ontwikkeld en uitgevoerd. Dit gebeurt in samenwerking met wijkbewoners en bij de wijk betrokken organisaties. Jij zorgt ervoor dat de wijkbewoners betrokken blijven bij dit proces en zet in samenwerking met de wijkambassadeur een vorm van wijkvertegenwoordiging op. Hiervoor leg je actief nieuwe contacten in de wijk. Ook ondersteun je initiatieven van wijkbewoners en bouw je aan een breed netwerk in de wijk. Vertrouwen en betrokkenheid zijn hierbij belangrijke waarden.

De Prenter moet van een verzamelplaats van sociale organisaties in Vianen een knooppunt van laagdrempelige ontmoeting en ondersteuning worden. Hiervoor werk je samen met de betrokken organisaties en met het beleidsteam sociaal domein. Samen bewaken jullie de brede sociale doelstellingen van De Prenter. Je zit het gebruikersoverleg van De Prenter voor. Hierin worden de inhoudelijke en facilitaire samenwerking besproken tussen gebruikers van De Prenter. Je neemt daarnaast deel aan het wijkoverleg met alle organisaties die werken in en aan De Hagen.

Je brengt mee

  • Een HBO diploma CMV, social work of vergelijkbaar.
  • Ruime ervaring, 3 tot 5 jaar, met werken in de wijk.
  • Gemakkelijk contact maken met wijkbewoners en in staat ze te activeren.
  • Ervaring met het werken met mensen met verschillende achtergronden.
  • Je handen uit de mouwen steken en veel organiseren met beperkte middelen. Zo zet jij de wijk op een positieve manier op de kaart.
  • Ervaring met co-creatie en participatietrajecten.
  • Ervaring met het werken in wijken met een imago.
  • Niet op je mondje gevallen.
  • Flexibel in je werktijden en bereid om ’s avonds te werken. Je maakt een adequate inschatting wanneer je je uren zo functioneel mogelijk in kan zetten. Dat betekent dat je rekening houdt met pieken en dalen in het werk.
  • Je hebt een signaalfunctie in de wijk en werkt daarin samen met andere maatschappelijke organisaties in de wijk.

Wij bieden

Wij vinden het belangrijk dat je je betrokken voelt bij de samenleving en je thuis voelt in ons team. Een goede balans tussen privé en werk staat hoog in ons vaandel en je kan tijd- en plaats onafhankelijk werken. De gemeente Vijfheerenlanden is verspreid over drie locaties in Leerdam, Vianen en Meerkerk. Je werkt voornamelijk vanuit De Prenter in de wijk De Hagen in Vianen en hebt goede contacten met je collega’s die vanuit het kantoor in Leerdam werken.

Het bruto maandsalaris is ingeschaald in schaal 9 en je verdient tussen € 2.756,-- en maximaal € 4.048,-- bij een fulltime (36 uur) dienstverband.

De gemeente kent een ruim opleidingsbudget en mogelijkheden tot ontwikkeling.

De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17.05 % bovenop je bruto salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden.

Solliciteer!

Reageer met je motivatie en cv vóór 1 maart 2021 via deze link: https://vacatures.one/20202/solliciteren.
il je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Alette van der Wouden, strategische beleidsadviseur sociaal domein via 06 - 2577 9025 (ma t/m do) of a.van.der.wouden@vijfheerenlanden.nl
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Naomi Mills, HRM adviseur via 088 - 599 7399 of n.mills@vijfheerenlanden.nl