Jeugdpenning

Welke jonge inwoner tussen de 6 en 25 jaar verdient volgens jou een Jeugdpenning? Ken jij die gouden jongere die iets liefs, goeds of belangrijks heeft gedaan voor een ander? Vraag dan vóór 1 september 2021 een Jeugdpenning aan!

In de gemeente Vijfheerenlanden zijn veel kinderen en jongeren die zich vrijwillig en actief inzetten voor een ander. Voor vrienden, familie, andere kinderen en jongeren uit de buurt of voor een vereniging of stichting. Wij vinden het belangrijk dat deze jongeren weten dat wij dit waarderen en dat we trots op hen zijn. Zij zijn goud waard en een voorbeeld voor ons allemaal. Dit laten we zien met de Vijfheerenlanden Jeugdpenning! Bekijk hier ons YouTube-filmpje!

De spelregels

Jongeren tussen de 6 en 25 jaar die in de gemeente Vijfheerenlanden wonen, kunnen een Jeugdpenning krijgen. Zij komen in aanmerking als zij:

  • zich vrijwillig en uitzonderlijk hebben ingezet voor een ander of voor de samenleving
  • een bijzondere (eenmalige) prestatie hebben geleverd
  • een heldendaad hebben verricht
  • mantelzorger zijn
  • een goed initiatief hebben genomen

De Jeugdpenning kan worden toegekend voor een bijzondere prestatie, maar ook voor langdurige inzet. En zowel één jongere als een groep jongeren kan een Jeugdpenning ontvangen. We vinden het belangrijk dat de activiteit of prestatie niet langer dan een jaar geleden plaatsvond en dat de jongere(n) niet eerder via een ander project of met een andere prijs of onderscheiding beloond is.

De jury

Na 1 september beoordeelt de jury alle aanvragen. De jury adviseert vervolgens de burgemeester welke jongeren (of groepen jongeren) een Jeugdpenning ontvangen. De jury bestaat uit:

Uitreiking

Rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, zetten we de jongeren in ‘the picture’ en ontvangen zij van de burgemeester de Vijfheerenlanden Jeugdpenning.

Vragen

Neem dan contact op met één van de juryleden of stuur een e-mail naar kabinet@vijfheerenlanden.nl.

Aanvraag

Ken jij die gouden jongere? Een inspirerend voorbeeld waar u trots op bent? Vul dan nu het aanvraagformulier in!

Aanvragen Jeugdpenning