Huldiging sporters

Gemeente Vijfheerenlanden is trots op sporters en teams die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Het komt regelmatig voor dat een team of individuele sporter regionaal, provinciaal of landelijk of zelfs internationaal in de prijzen valt. Het college van B&W (en de gemeenteraad) wil deze sporters graag kunnen huldigen.

Het initiatief om in aanmerking te komen voor een huldiging ligt bij de sporter (en/of omgeving). In principe gebeurt dit vooraf aan de raadsvergadering. Voor het huldigen van teams wordt bij voorkeur aangesloten bij de huldiging die door de sportclub zelf wordt georganiseerd.

Voorwaarden

 • De sport moet op de NOC*NSF-lijst staan; inclusief aangepaste sporten/paralympics
 • Het geldt alleen voor individuele sporten of teamsporten tot maximaal 4 personen (zoals roeien, bobslee, beachvolleybal, estafette)
 • Prestaties op minimaal landelijk niveau. Voor teamsporten gelden alleen kampioenschappen van 1e elftallen/ standaardteams senioren. Deze teams worden, bij voorkeur tijdens de huldiging die georganiseerd wordt door de vereniging, gefeliciteerd door een collegelid.
 • Onderscheid wordt gemaakt tussen presteerders op NK’s, EK’s, WK’s, Paralympics en Olympische Spelen:
  • 1ste op een Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap
  • 2de of 3de op een Europees- of Wereldkampioenschap
  • 1ste, 2de of 3de plaats op de Olympische of Paralympische Spelen

Aanvraag

U stuurt een e-mail naar kabinet@vijfheerenlanden.nl met de volgende informatie:

 1. Naam, adres, telefoonnummer van de sporter (met toestemming van de sporter)
 2. Geleverde prestatie, inclusief klasse, discipline, afstand, leeftijdscategorie
 3. Actiefoto of foto van de huldiging

De gemeente gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Bij het aanvragen van een huldiging ontvangen wij minimaal uw e-mailadres en vragen wij u om de voornaam, achternaam, het adres en telefoonnummer, zodat wij contact met sporter(s) kunnen opnemen om een datum af te stemmen. Hierbij is het van belang dat u toestemming heeft van de betreffende persoon om deze gegevens aan ons te verstrekken. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en ook niet verstrekt aan andere partijen. Indien gebruik van de gegevens niet langer nodig is zullen wij deze per omgaande verwijderen.

Lees meer in onze algemene privacyverklaring.