Koninklijke onderscheiding aanvragen

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dien dan nu een aanvraag in voor de lintjesregen van 2023! Want iedereen kan iemand anders voorstellen.

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Bijvoorbeeld een vrijwilliger die zich lange tijd elke week inzet voor een stichting of vereniging. Of een werknemer, kunstenaar, sporter of wetenschapper die een zeer uitzonderlijke prestatie op zijn of haar werk heeft geleverd. Al deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Heeft u iemand op het oog? Dien dan een aanvraag in! Want iedereen kan iemand anders voorstellen.

Hoe dient u een aanvraag in?

Als u iemand wilt voordragen, dan kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont. Op de pagina Koninklijke onderscheidingen en de website lintjes.nl vindt u alle informatie over Koninklijke onderscheidingen en kunt u een aanvraag indienen.

Indienen voor 1 juli 2022

Wilt u de onderscheiding tijdens de Lintjesregen in 2023 laten uitreiken? Dien het voorstel dan in vóór 1 juli 2022.

Contact

Heeft u het idee om de Koninklijke onderscheiding tijdens een andere gelegenheid uit te laten reiken, twijfelt u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de kabinetsmedewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden, Francina Boekhout via 088 - 599 7322 of Suzanne de Keijzer via 088 - 599 7324 of stuur een e-mail naar kabinet@vijfheerenlanden.nl.

Wij helpen u graag!