Veteranendag Vijfheerenlanden 15 juni 2019

De gemeente Vijfheerenlanden organiseert op zaterdag 15 juni aanstaande de Veteranendag Vijfheerenlanden.

Nederlandse veteranen verdienen erkenning en waardering. Deze mannen en vrouwen hebben hun belangen, hun gezin en hun gevoel van veiligheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld. Ver weg of dichtbij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië of tijdens internationale missies zoals in Bosnië, Libanon, Afghanistan en Mali.

Om dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die onze veteranen hebben verricht, organiseert de gemeente Vijfheerenlanden op zaterdag 15 juni de (lokale) Veteranendag. Alle inwoners van de gemeente die als militair uitgezonden zijn geweest om ons land te dienen, hebben hiervoor onlangs een uitnodiging ontvangen.

Wedstrijdjes overall-hangen

Ook als niet-veteraan bent u van harte welkom. In de Voorstraat in Vianen is het op zaterdag 15 juni al een gezellige drukte, omdat die dag ook de Oldtimerdag plaatsvindt. Voor het gemeentehuis in Vianen kunt u vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur meedoen aan wedstrijdjes overall-hangen en gaan de veteranen graag met u in gesprek over hun werk en ervaringen. Ook kunt u hen allerlei vragen stellen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen. Misschien tot dan!