Nieuws voor inwoners

• Verkeersmaatregelen Vianen 26 en 27 april 2019 15 april 2019

Vanwege Koningsdag/nacht worden er meerdere straten afgesloten en zijn er andere maatregelen. Er is een wegsleepregeling van kracht. Verder

• Vervoersvoorziening voor leerlingen 15 april 2019

De vervoersvoorziening is een regeling van de gemeente Vijfheerenlanden om leerlingen van en naar school te vervoeren.

• Wijzigingen oranjerecepties voormalig gemeente Vianen 15 april 2019

In de voormalige gemeente Vianen was het een gewoonte om gedecoreerden per brief uit te nodigen voor de oranjerecepties op Koningsdag. De Rijksoverheid heeft bepaald dat gemeenten voor dit doel geen gebruik meer mogen maken van deze administratie.

• Bijeenkomsten over dementie 15 april 2019

Op verschillende plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. U bent er van harte welkom!

• Belastingaanslag 2019 van de gemeente Vijfheerenlanden 15 april 2019

Eind april ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2019. Als u bent aangemeld voor digitale berichten via MijnOverheid.nl dan ontvangt u de aanslag in de berichtenbox van MijnOverheid.

• Wat vindt u van buslijn 44 Vianen - Houten? 15 april 2019

De gemeente Vijfheerenlanden en Qbuzz willen graag weten wat u vindt van de buslijn 44 tussen Vianen Busstation Lekbrug en Station Houten.

• Inwoners positief over hun woonomgeving 15 april 2019

Inwoners waarderen hun woon- en leefomgeving met een 8,1. Maar liefst 89% voelt zich veilig in hun buurt. Dit blijkt uit het onderzoek dat in december is gehouden onder de leden van de digitale inwonerspanels van Leerdam, Vianen en Zederik.

• Datalek Samen Veilig Midden-Nederland dicht 15 april 2019

Samen Veilig Midden Nederland (Samen Veilig) is op dinsdag 9 april door RTL Nieuws geïnformeerd over een omvangrijk datalek in de organisatie. Samen Veilig betreurt het ten zeerste dat dit heeft kunnen plaatsvinden en heeft direct het lek gedicht. Er zijn op dit moment geen gegevens van cliënten in handen van derden.

• Wijziging ophaaldagen wegens Pasen en Koningsdag 10 april 2019

Wegens de feestdagen worden er enkele afvalophaaldagen gewijzigd.

• Nieuwe verlichting in Leerdam 08 april 2019

Vorige week maandag heeft wethouder Christa Hendriksen de eerste nieuwe lichtmast in Leerdam aangesloten. Hiermee gaf zij het startsein voor een omvangrijk vervangingsproject van de openbare verlichtingsinstallatie in Leerdam Noord en langs de doorgaande wegen in Leerdam.

• Wijziging openingstijden 15 april 2019

Wegens verschillende feestdagen zijn de gemeentehuizen in Vijfheerenlanden gesloten.

• Fiscale aftrek onderhoud rijksmonumenten verdwijnt met ingang van 1 januari 2019 08 april 2019

Heeft u onderhoudskosten in 2018 gehad, dan kunt u deze bij de belastingaangifte van 2019 nog indienen. Bent u van plan om in 2019 onderhoud aan uw rijksmonumentale woning te laten uitvoeren dan zijn deze kosten niet meer fiscaal aftrekbaar.

• Het gebied Vijfheerenlanden bestaat 735 jaar 16 april 2019

Op donderdag 11 april krijgen de eerste 735 bezoekers van de afdeling burgerzaken een aardigheidje. Het is dan 735 jaar geleden dat de oprichtingsakte voor het gebied Vijfheerenlanden werd ondertekend door elf adellijke heren. Dat moet gevierd worden!

• Parkeren in de binnenstad van Vianen 08 april 2019

In de binnenstad van Vianen is beperkte parkeergelegenheid en geldt een blauwe zone. U kunt hier maximaal anderhalf uur parkeren met parkeerschijf.

• Sportieve aftrap van Uniek Sporten Lekstroom! 15 april 2019

De vijf gemeenten uit de regio Lekstroom - IJsselstein, Houten, Nieuwegein, Lopik en Vijfheerenlanden – hebben de handen ineen geslagen op het gebied van aangepast sporten.

• Uitslagen enquête winkelopenstelling op zondag 05 april 2019

Uitslag per kern en uitleg over het vervolg traject.

• Archeologen vinden bakstenen pad en menselijke begravingen bij Hervormde kerk in Ameide 02 april 2019

Archeologen hebben aan de noordkant van de Hervormde kerk in Ameide enkele opmerkelijke vondsten gedaan. Op een diepte van ongeveer 40 cm beneden het huidige straatniveau vonden zij de resten van een bakstenen pad en daarnaast zijn ook resten van enkele menselijke begravingen ontdekt.

• Begroting 2019 01 april 2019

Bekijk hier de infographic van de begroting 2019

• Bouwteam aan de slag met inrichting Dokter Reilinghplein 25 maart 2019

Om tempo te maken bij de (her)inrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam stelt het college van de gemeente Vijfheerenlanden een bouwteam in.

• Voertuigwrak Lingedijk Leerdam 04 maart 2019

Op 25 februari 2019 is op het parkeerterrein, gelegen aan de Lingedijk tegen over de Glasfabriek te Leerdam, een voertuig(wrak) aangetroffen en weggesleept.